Željko Joksimović otvara tri kablovske televizije. On će u svoje redove dovesti voditeljice Maju Nikolić i Natašu Miljković, ali ne i suprugu Jovanu, koja zajedno sa kumom Srđanom Predojevićem ostaje na Prvoj.

Regulatorno tijelo za elektronske medije (REM) izdalo je 4. juna dozvolu za kablovsko emitovanje tri kanala K1 studio, Stajl fajl i TV DR. Sve tri televizije pripadaju firmi “Minakord medija”, koju je Joksimović osnovao 17. maja ove godine.

Kanal Stajl fajl biće namjenjen djeci i prije početka emitovanja promijeniće naziv, dok će TV DR biti posvećen zdravstvu. Jedino će K1 biti televizija muzičkog programa, a nije poznato kakav će aganžman imati Nikolićeva i Miljkovićeva.

-Niko ne zna odakle Željku ideja da se posveti televiziji. Malo nas je to iznenadilo jer je u pitanju ozbiljan projekat, u koji treba da se ulaže dosta novca, ali i vremena, što on svakako sam neće moći. Veliki je zalogaj za njega da odjednom pokrene tri televizije. Ali, koliko čujem, već je angažovao neke ljude koji su u toj oblasti dugo godina i koji su stručni, poput Manje Grčić, doskorašnje generalne direktorice Prve televizije. Ona će vjerovatno i kod Željka obavljati sličan posao- kaže izvor.

Zanimljivo je da Željkova supruga Jovana Joksimović neće biti pojačanje na TV K1 jer, zbog ugovora, mora da ostane u sadašnjj medijskoj kući.

-Zasad je sigurno da će Maja Nikolić i Nataša Miljković preći u Joksimovićevo jato. Zbog toga su dale otkaz na Prvoj jer im se dopala Željkova ponuda. Vjerovatno svi očekuju da će Jovana tamo preći zajedno sa kumom Srđanom, ali to se neće desiti. Barem ne u narednih godinu dana jer su njih dvoje ugovorom vezani za TV Prva i ne mogu jednostavno da prekinu saradnju zbog ogromnih penala koje bi morali da plate– kaže izvor.

Po riječima Željkovog bliskog prijatelja televizija startuje od jesen.

 

 

Izvor: Alo.rs.

Izvor vijesti: Šejla Lilić / expresstabloid.ba