STIPU MIOČIĆA u nedjelju ujutro prema hrvatskom vremenu, negdje u zoru, očekuje borba karijere, revanš protiv Daniela Cormiera i prilika da vrati pojas UFC-ova teškaškog prvaka, koji mu je isti protivnik prije 13 i pol mjeseci oduzeo.

Na jučerašnjem vaganju ispostavilo se da su oba borca znatno lakša nego u prvoj borbi. Cormier ima 107,5 kilograma, više od četiri manje u odnosu na srpanj 2018., a Miočić je na 104,8, odnosno 5,5 kila je lakši nego kad je izgubio od DC-ja.

Obojica očekuju dugačku borbu, a to nije dobro za Stipu

Upravo ti podaci pokazuju s kakvim razmišljanjima oba borca ulaze u okršaj, kaže Zelg Galešić, naš bivši MMA borac.

“Obojica su bila lakša na vaganju, što znači da očekuju dugačku borbu, a to ne ide u prilog Miočiću, jer ako odluče bodovi, on tu nema velike šanse. Cormier nikad u karijeri nije izgubio rundu, samo mu je jedanput jedan sudac dodijelio rundu protivniku”, rekao nam je Galešić.

Taj fascinantan podatak svakako će natjerati Stipu da agresivnije traži završetak borbe prije njena isteka. Što je prije moguće.

“Skinuo je kile kako bi se što brže kretao i izbjegavao klinč. Tražit će priliku dugim direktima, prednjim high kickovima i koljenima. U prve dvije runde mora mu zadati što više udaraca i tražiti prekid”, kaže Galešić, pa objašnjava koja je logika u Cormierovom skidanju kilograma.

Cormier razmišlja korak unaprijed

“On je velik profesionalac i razmišlja korak unaprijed, tako da mislim da je znao kako se Stipe mora boriti protiv njega i da je pretpostavio da će skidati kile”, objašnjava Zelg.

Iako je Miočić jedini borac u povijesti UFC-a koji je čak triput obranio teškaški naslov, već godinama je dojam da toj organizaciji on zbog svoje nekomercijalnosti ne odgovara kao prvak. No Galešić tvrdi da UFC-u ni Cormier nije idealno rješenje na tronu.

Da mu je više karizme, već bi bio najveći svih vremena

“Stipe je samozatajan i to najviše košta baš njega. UFC-u bi više kao šampion odgovarao netko poput Cormiera, ali on si je već sredio mirovinu, već se zaposlio na ESPN-u i ako pobijedi, vjerojatno će završiti karijeru kao prvak. Kad to sve staviš na stol, teško je reći koga bi oni radije vidjeli kao pobjednjika. Najviše bi im odgovarao Ngannou. Ali suci su ionako neovisni i želje UFC-a sigurno neće utjecati na njih.”

Pobjednik ranonedjeljnog okršaja u Anaheimu vjerojatno će se moći nazvati najvećim UFC-ovim teškašem svoih vremena. Barem tako misli Cormier, dok Miočić odavno sam sebe smatra najvećim.

“Da je ovih godina bolje marketinški odradio posao, da ima više karizme, mislim da bi Stipe već bio proglašen najvećim svih vremena, ali ovako… U UFC-u već nakon dvije pobjede se može napraviti zvijezda, a u slučaju Miočića osim nas Hrvata i uskoga kruga fanova UFC-a nitko ni ne zna da je jedini triput obranio titulu”, zaključio je Galešić.

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?Izvor vijesti: / index.hr