Sastojci:

500 g zaleđenih fileta oslića,

2 jaja,

50 g brašna,

50 g prezle,

so,

biber,

bijeli luk,

peršun,

2 dcl ulja za prženje.

Priprema:

1. Odlediti filete, posoliti ih i ostaviti u rešetci da se ocijede. Uvaljati svaki komad u brašno pa u umućena jaja. Na ostatak brašna dodati prezlu.
2. Uvaljati ribu u brašno pa u jaje i na kraju u kombinaciju brašna i prezle, a onda u dobro toplo ulje na prženje, ali ga treba stišati kad se stave fileti
3. Ispržiti ribu sa obje strane, obično je potrebno oko 3 min po strani, pa je izvaditi na kuhinjski ubrus da se ocijedi višak ulja.
4. Komade ribe složiti na tanjir i posuti sitno isjeckanim bijelim lukom i peršunom

The post Zdrav obrok: Pohovani oslić appeared first on Vaša kuharica.

Izvor vijesti: Vasa kuharica / kuharica.avaz.ba