Sastojci:

2 komada pilećih prsa,

125 g margarina,

120 g šampinjona,

2 režnja bijelog luka,

1 stručak peršunovog lista,

1 šoljica kiselog vrhnja,

1 šoljica krušnih mrvica,

so,

biber,

vegeta.

Priprema:

1. Od nekuhanog bijelog pilećeg mesa narežite odreske, malo ih istucite te ih uvaljajte u brašno i ispržite na ulju s obje strane.
2. Uzmite posudu složite u nju pržene odreske zajedno s masnoćom, dodajte vino, supu, posolite, pobiberite, dodajte vegetu, oprane i narezane šampinjone i kiselo vrhnje.
3. Lagano sve promiješajte, poklopite posudu folijom i stavite peći u zagrijanu rernu na 20 minuta. Temperatura mora biti umjerena.

The post Za ručak pileći odresci appeared first on Vaša kuharica.

Izvor vijesti: Vasa kuharica / kuharica.avaz.ba