Sastojci:

800 g junećih šnicli,

1,5 dl maslinovg ulja,

3 glavice luka,

0,5 dl crnog vina,

2 čehna bijelog luka,

1 kašika suhog začina,

oraščić,

klinčić,

so,

biber,

1 velika kašika koncentrata paradajza.

Priprema:
1. Izrežite crveni luk sitno i dinstajte ga na maslinovom ulju dok ne omekša. Potom dodajte šnicle i dinstajte ih u poklopljenoj posudi 10 minuta. Nakon toga dodajte kašiku suhog začina, oraščić, biber, zgnječeni bijeli luk, klinčić. Promiješajte i ostavite da se dinsta još 20 minuta.
2. Probajte pa dodajte so prema želji. Potom dodajte vino i pustite da kuha oko pet minuta da alkohol ispari. Razmutite koncentrat paradajza u čaši vode, ulijte u posudu tako da prekrijete meso. Ostavite da kuha na laganoj vatri i poklopljeno oko dva sata.
3. Kad je kuhano, izvadite meso i štapnim mikserom izmiksajte sos ako ne volite da se osjete komadići crvenog luka.

Izvor vijesti: Vasa kuharica / kuharica.avaz.ba