Home Vijesti Regija Vučić: Pobijedili smo strahovito, u RS smo dobili 90 posto glasova

Vučić: Pobijedili smo strahovito, u RS smo dobili 90 posto glasova

U politici sam dugo, ali nikada ovakav trenutak nisam doživio, izjavio je večeras predsjednik Srpske napredne stranke (SNS) Aleksandar Vučić, nakon objavljivanja prvih rezultata izbora u Srbiji.

– Večeras smo dobili ogromno povjerenje naroda, najveće ikada u Srbiji, u uslovima kada je to malo ko vjerovao. I dobili smo veliko upozorenje naroda da moramo da budemo još odgovorniji, ozbiljniji, marljiviji, i da moramo da napravimo najbolje moguće rezultate za narod i građane – rekao je Vučić.

Naprednjaci su večeras, nastavlja Vučić, na nešto manje od 3,3 miliona građana Srbije koji su izašli na izbore, kao lista broj 1 dobili više od dva miliona glasova.

– Pobijedili smo svuda, čak i gdje smo gubili. Pobijedili smo u svakom mjestu u inostranstvu, tamo gdje nikada nismo. Pobijedili smo strahovito, ubjedljivo. Pobijedili smo tako da smo u RS-u, a izašlo je 87 posto onih koji su se prijavili, dobili 90 posto glasova. Pobijedili smo svuda, od Chicaga, Berna, Beča, Moskve, Sočija… – kazao je Vučić.

Očekuje da će sutra biti prebrojani glasovi i sa Kosova, odakle računa, kako je naveo, na ne manje od 85 posto glasova.

Zahvalio je svim građanima koji su danas izašli na glasanje uprkos lošim vremenskim prilikama i “prijetnjama”.

– Morat ćemo da čuvamo zdravlje ljudi i da se pripremimo za tešku jesen. Da se zahvalim penzionerima i drugim ljudima koji su imali dovoljno hrabrosti i snage da im pokažu šta misle i žele u budućnosti Srbije – dodao je Vučić.

(Vijesti.ba)