VOZAČ BMW-a, koji je izazvao stravičnu nesreću na naplatnim kućicama Sveta Helena u kojoj su teško ozlijeđeni dijete i roditelji, ide u istražni zatvor. Nakon ispitivanja određen mu je istražni zatvor u trajanju od mjesec dana i to zbog opasnosti od ponavljanja djela, javljaju Vijesti.hr.

On je, podsjetimo, uhićen nakon što su prvi rezultati dodatnih vještačenja pokazali da je u organizmu imao tragove opijata. Podsjetimo, policija je 35-godišnjeg Ozrena Mlinarića prvo pustila na slobodu, ali ga je potom uhitila nakon što su utvrđene sve okolnosti nesreće.

>> FOTO Ovo je vozač BMW-a koji je izazvao stravičnu nesreću na naplatnim kućicama

Danas se o ovom slučaju oglasio i DORH.

“Općinsko državno odvjetništvo u Zagrebu zaprimilo je kaznenu prijavu nadležne policijske postaje Policijske uprave zagrebačke protiv hrvatskog državljanina (1984.) zbog osnova sumnje na počinjenje kaznenog djela izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu iz članka 227. stavak 1. i 3. Kaznenog zakona, te je po primitku kaznene prijave, ovo državno odvjetništvo danas provelo dokaznu radnju ispitivanja okrivljenika (1984.) zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio navedeno kazneno djelo iz članka 227. stavak 1. i 3. Kaznenog zakona”, kaže DORH.

Divljao pod utjecajem droga i tableta

U nastavku priopćenja objavili su za što ga se tereti.

“Postoji osnovana sumnja da je okrivljenik 11. srpnja 2019. oko 12,43 sati u mjestu Sveta Helena, upravljao osobnim automobilom izlaznom prometnom trakom broj 4 autoceste A4 iz smjera sjevera prema jugu, te postupio protivno odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama na način da je pod utjecajem droga i lijekova kretao se brzinom većom od dopuštene koja je na tom dijelu prometnim znakom ograničena na 50 km/h, te uslijed takvog stanja nesposoban za sigurnu vožnju nije smanjivao brzinu kretanja i nije zaustavio vozilo ispred naplatne postaje autoceste na prometni znak “zabrana prolaska bez zaustavljanja–cestarina” te je u nastavku vožnje prevelikom i nedopuštenom brzinom, ne poduzevši niti jednu radnju kako bi zaustavio svoje vozilo i izbjegao nalet na vozila koja su se usporeno kretala pred naplatnom postajom naletio na vozilo ispred sebe.

Osnovano se sumnja da je takvim svojim postupanjem prouzročio prometnu nesreću u kojoj su dvije odrasle osobe i jedno dijete zadobili osobito teške tjelesne ozljede.
Općinsko državno odvjetništvo u Zagrebu donijelo je rješenje o provođenju istrage protiv okrivljenika zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu iz članka 227. stavak 1. i 3. Kaznenog zakona. 

Ovo je državno odvjetništvo, nakon ispitivanja okrivljenika, podnijelo sucu istrage Županijskog suda u Zagrebu prijedlog za određivanjem istražnog zatvora zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela (članak 123. stavak 1. točka 3. Zakona o kaznenom postupku)”, stoji u priopćenju DORH-a.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?Izvor vijesti: / index.hr