Home Vijesti BiH Vlasnik restorana “Bosna” na Ilidži kažnjen sa 2.500 KM zbog derneka na...

Vlasnik restorana “Bosna” na Ilidži kažnjen sa 2.500 KM zbog derneka na kojem je bilo 210 ljudi

U restoranu “Bosna” na Ilidži policija je sinoć izvršila raciju prilikom čega je zapečatila objekat u kojem je bilo 210 osoba, a vlasniku je izrečena kazna u visini od 2.500 KM.

Policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo, poduzimajući planske mjere i radnje u večernjim satima 20. februara 2021. godine, u saradnji sa inspektorima Kantonalne uprave za inspekcijske poslove Kantona Sarajevo i Porezne uprave FBiH – Kantonalni porezni ured Sarajevo, izvršili su kontrolu u objektu restorana “Bosna” na Ilidži s ciljem kontrole poštivanja mjera kriznih štabova donesenih u vezi pandemije koronavirusa.

Tom prilikom u objektu je zatečeno 210 osoba koje su legitimisane i nad kojima je izvršen pregled u cilju kontrole eventualnog posjedovanja nedozvoljenih predmeta, dok inspekcijskih organi zbog utvrđenih nepravilnosti izrekli novčane kazne vlasniku objekta u ukupnom iznosu od 2.500 KM, te je objekat ispražnjen i zapečaćen.

Ovakve aktivnosti će biti nastavljene i tokom narednog perioda, te se apeluje na vlasnike objekata na području Kantona Sarajevo da se pridržavaju mjera kriznih štabova, kako u pogledu radnog vremena, tako i u pogledu broja osoba u objektima i propisane fizičke distance, kao i drugih propisa koji su na snazi.

(klix.ba)