‘Top lista nadrealista’ bila je sarajevska humoristična serija. Stvarala se u skeč formatu i prikazivala političku i društvenu satiru. Tako su ‘nadrealisti’ još osamdesetih godina predvidjeli velike probleme sa zagađenjem zraka na Balkanu.

POGLEDAJTE VIDEO:

Snimili su skeč u kojem su opisali maglu kao toliko gustu da i ptice ‘idu pješke’ i gdje su svi pod nekim maskama, da se jedva vidi prst pred okom. Scenografija u skeču je i više nego slična s opisom situacije i vremena, s obzirom na to da su sudionici odjenuli zaštitnu opremu i maske. 

Foto: youtube/screenshot

Prostor bivše Jugoslavije ‘bori’ se sa zagađenjem zraka ovih dana. Korištenje fosilnih goriva, stari automobili i zastarjela industrija doprinijelo je tome da se ove dime ‘diše na škrge’. Tako je prije 30 godina, kreativna grupa mladih ljudi na neki način predvidjela ono što se događa. 

Epizoda je emitirana 1989. te je prikazana apokaliptična slika tada bliske budućnosti u kojoj se život na Zemlji pod pritiskom zagađenja gasi. 

Foto: youtube/screenshot

‘Proročanstvo’ ‘nadrealista’ ostvarilo se 30 godina kasnije, zbog čega je snimak ove epizode proteklih dana postao hit na društvenim mrežama.

POGLEDAJTE NOVU EPIZODU SERIJALA ‘ZENZACIJA’:

Vaš preglednik ne omogućava pregled ovog sadržaja.

 

 

Izvor vijesti: Petra Kanić / 24sata.hr