Predsjednik Demokratske partije Kosova (DPK) Kadri Veselji (Veseli) potvrdio je da će biti kandidat za budućeg premijera, prenosi Antenam.net.

Nakon raspuštanja kosovskog parlamenta, u kojem je obavljao funkciju predsjedavajućeg, Veselji je rekao da je kao predsjednik kosovske skupštine preduzeo sve zakonske mjere u skladu sa Ustavom kako bi odluka o raspuštanju parlamenta bila donijeta i raspisani prijevremeni izbori. On je naveo da će se, ukoliko bude izabran za premijera, boriti protiv korupcije. 

Veselji je istakao i kako je zadovolljan što su sve parlamentarne grupe ispoštovale inicijativu o raspuštanju parlamenta. 

– Rekao sam im da će biti izbora i bit će ih. Rekao sam i da će svi korumpirani biti uklonjeni, jer zakon je jači od bilo kojeg pojedinca na Kosovu. Tako će biti i u borbi protiv korupcije za koju se zalažem – rekao je Veselji.

Veselji je kazao i da su prioriteti Prištine pravedna država, vladavina zakona, partnerstvo sa zapadnim državama i Sjedinjenim Američkim Državama, kao i integracija u Evropsku uniju.

Izvor vijesti: Avaz.ba / avaz.ba