Home Vijesti Crna hronika VELIKA AKCIJA OKO SPLITA / Grad je pod opsadom: Policija provjerava sva...

VELIKA AKCIJA OKO SPLITA / Grad je pod opsadom: Policija provjerava sva vozila u potrazi za napadačem na policajca, neke ceste su blokirane

Potraga po svemu sudeći i dalje traje, budući da je kolona na staroj cesti Solin – Klis još prisutna.

Nakon noćašnjeg napada na policajca kojeg je automobilom izveo Ivan Božić, policijski službenici su u velikoj akciji traženja napadača. Blokirali su tako i staru cestu prema Klisu, pregledavaju se automobili i autobusi, tako da se stvorila velika gužva na toj dionici ceste, a kolona se proteže od tunela Klis-Grlo do Croduxove benzinske pume.

Kako piše Slobodna, potraga po svemu sudeći i dalje traje, budući da je kolona na staroj cesti Solin – Klis u 17.40 sati još prisutna, ide se malo po malo. Policijska patrola je i dalje na terenu, malo poviše velikog raskrižja na Bilankuši, na takozvanom trokutu, dijelu gdje se križaju ceste iz pravca Kaštela, Splita i Klisa.

Pregledavaju se vozila, ljudi strpljivo čekaju znajući vjerojatno o čemu je riječ. Građani javljaju da nema više kolona iz smjera Splita prema Solinu, ali prema Google Trafficu gužve su i dalje velike na području Klisa, te na prilazima Solinu iz smjera zaleđa.

S 29 godina već dobro poznat policiji

Ivan Božić, kojeg policija sumnjiči za napad, 29-godišnjak iz Solina, prije dva mjeseca, našao se u optužnici splitskog ODO-a zbog krađe staklenih boca. Nezaposleni kuhar do sad je pravomoćno osuđen krajem kolovoza 2018. godine zbog oštećenja tuđe stvari i to na kaznu zatvora od 6 mjeseci uvjetno na 2 godine, a ima i presudu na identičnu kaznu od prosinca 2020. godine i to zbog teške krađe.

Ukrao prazne boce i gajbe mineralne

Ova ga optužnica ODO-a, kojom traže 10 mjeseci bezuvjetnog zatvora, tereti da je od 12. veljače 2022.g. do 20. ožujka 2022.g. u Solinu u jedanaest navrata dolazio do ograđenog vanjskog skladišnog prostora u vlasništvu trgovačkog društva “Ivica & Jelena” d.o.o., odakle je uzeo i odnio prazne staklene boce od jedne litre gaziranog pića “Jamnica” zajedno sa gajbama. Odnio je odnio ukupno 334 plastične gajbe zajedno sa preko dvije tisuće praznih staklenih boca od jedne litre gaziranog pića “Jamnica” te je tako oštetio firmu “Ivica & Jelena” za iznos od 19 tisuća kuna.

Obio i automate za pića

Također je 25. travnja 2022.godine oko pet sati ujutro u Solinu ušao u vatrogasni dom pa je nasilno otvorio plastično kućište brojača novca na automatu za prodaju toplih i hladnih napitaka i snack proizvoda te je iz unutrašnjosti istog uzeo 640 kuna. Nadalje ga se tereti da je da je sredinom srpnja ove godine u Dugopolju iz otvorenog skladišnog prostora u vlasništvu trgovačkog društva “Studenac” uzeo i odnio prazne staklene boce od jedne litre gaziranog pića “Jamnica” zajedno sa pripadajućim plastičnim nosiljkama. Prvi je put uzeo 13 plastičnih gajbi Jamnice oštetivši “Studenac” za 821 kunu, a drugi je put odnio sedam gajbi izazvavši štetu od 442 kune.

Našli mu i marihuanu

Božić je, nakon uhićenja u policiji kazao da priznaje krađe u Solinu, ali da misli da je bio tri puta, a ne jedanaest kako ga se tereti te da misli da šteta nije 19 tisuća kuna. Ostale je krađe priznao u cijelosti. Isto tako, Prekršajni sud u Splitu sredinom rujna ove godine izdao mu je nalog po kojem mora platiti pet tisuća i 100 kuna zato jer ga je policija 26. srpnja ove godine zaustavila u Solinu te je kod njega nađena vrećica sa 2.31 gramom marihuane.


(index.hr)