Pjevač Zdravko Škender (68) oprašta se od preminulog sina Tomislava na službenom profilu svoje Facebook stranice. Imao je 38 godina. 

– U dubokoj boli javljamo svim rođacima, prijateljima i znancima tužnu vijest da je naš dragi otac, sin i brat, gospodin Tomislav preminuo u petak 17. siječnja 2020. u 39. godini. Ispraćaj dragog pokojnika bit će u četvrtak 23. siječnja u 11.20 sati na krematoriju na Mirogoju – piše u osmrtnici. Na naše pozive, glazbenik se nije javljao. 

Sina Tomislava dobio je u braku sa suprugom Anđelkom. Prijatelji pjevača na društvenoj su mu mreži izrazili sućut. Glazbenik je jednom prilikom rekao kako mu je sin izrazito glazbeno talentiran za elektronsku glazbu i svira odlično gitaru, ali nije u profesionalnim vodama.

– Ipak, nikada nisam imao želju da se djeca bave mojim poslom jer je vrlo težak. Žao mi je ako sam im ponekad uskratio ljubav jer sam izbivao iz kuće zbog nastupa – izjavio je ranije pjevač. Uz Tomislava, Škender ima i kćer Kristinu. 

Foto: PROMO

Glazbenik se prije nekoliko godina potpuno povukao iz medija, a jedini kontakt s publikom održavao je koncertima po regiji i inozemstvu. Godine 1980. doživio je prometnu nesreću koja ga je prikovala za invalidska kolica. Ipak, to ga nije spriječilo da se posveti svojoj najvećoj ljubavi, glazbi.

– Auto je vozio brat mog prijatelja. Imali smo frontalni sudar s autobusom koji je išao iz suprotnog smjera. Vozač je nažalost poginuo na mjestu, njegov brat blizanac je imao prijelome, a moj treći prijatelj nagnječenje mozga. Ja sam povrijedio kičmu, točnije vratni dio kralježnice što je rezultiralo time da sam vezan uz invalidska kolica koja sam prihvatio kao dio sebe – rekao nam je Skradinjanin 2017.

MILJENIK ŽENA

Zdravko Škender: ‘Još žalim što nisam postao nogometaš’

Glazbenik  danas broji preko 50 godina karijere, a ozbiljnije je krenuo 80-ih nakon osnivanja grupe ‘Ad Adstra’ u kojoj je bio basist i prateći vokal.

– Bili smo strašno popularni. Svirali smo u hotelu Krka u Šibeniku koji je tada bio atraktivno mjesto i pojam za glazbenike. Odrastao sam uz bendove kao što su Beatlesi, Rolling Stonesi, Bee Geesi i Pink Floydi tako da smo i mi imali svjetski repertoar – rekao je svojedobno Škender. Uz ljubav prema glazbi, Zdravko je paralelno razvijao i veliku ljubav prema nogometu. U nogometni klub Šibenik došao je s 12 godina i igrao na poziciji lijevog krila. Bio je, kako je rekao, izrazito talentiran pa je na testnom treningu dobio najbolje ocjene trenera.

Foto: Borna Filic/PIXSELL

– Kad nas je prozivao glavni trener, pitao je – ‘Tko je među vama Škender, neka ustane.’ Tada mi je rekao da bi po odličnim ocjenama trebao ići za jednu skalinu gore, ali bio sam premlad za juniore – rekao je glazbenik prije tri godine.

– Ipak, od lopte me više privlačila glazba. Da sam ostao u nogometu, garantirano bi ostvario odličnu karijeru. Moj imenjak Mamić bi me tada zasigurno skupo prodao nekom dobrom klubu vani – rekao je tada Zdravko.

Foto: Matija Topolovec/Pixsell

Škender nam je 2017. rekao kako je ponosan što je unatoč svemu postigao sve o čemu glazbenik može sanjati. Osim jazz trube i basa, svirao je i klavijature, a on i Vlado Kalember (66) punili su hotelske terase s preko 1000 mjesta.

ZDRAVKO ŠKENDER

‘Tragedija mi je obilježila život, ali me nije zaustavila u borbi…’

– On je svirao u hotelu Punta, a ja u Olimpiji. Godinu prije mene je započeo karijeru s pjesmom ‘Ana’ – rekao je Škender. Veliku pozornost privukao je 1988. na Splitskom festivalu s pjesmom ‘Ne mogu da te zaboravim’ s kojom je osvojio drugu nagradu. Treću nagradu publike dobio je u drugoj večeri za singl ‘Zlatno sunce Dalmacije’.

Izvor vijesti: Morana Ćosić, Petra Kanić / 24sata.hr