Sastojci:

2 fileta lososa,

1 šolja riže,

1 konzerva pelata,

1 luk,

100 ml temeljca,

100 ml vina,

50 g maslaca,

2 čehna bijelog luka,

3 kašike maslinovog ulja,

10 maslina,

1 kašika kapara,

korijander,

kopar,

so,

biber.

 

Priprema: 

 

Luk kratko dinstajte pa mu dodajte masline narezane na kolutiće. Ubacite pelate pa ih usitnite. Dodajte bijeli luk, kapare i rižu. Dinstajte kratko, a zatim dodajte vino. Pustite da alkohol ispari pa polako dodajte temeljac.

 

Kad riža upije temeljac, dodajte vodu i začinite. Na malo maslinovog ulja ispržite filet lososa. Narežite ga na komadiće pa ubacite u rižoto. Dodajte maslac i sjeckani korijander i kopar.

Izvor vijesti: Vasa kuharica / kuharica.avaz.ba