Sastojci:

350 g brašna,

280 g margarina,

140 g šećera,

ribana korica jednog limuna,

1 kašika bijelog vina,

1 kašika kiselog vrhnja,

2 žumanca,

marmelada od marelica,

šećer u prahu.

Priprema:
1. Brašno i margarin dobro izmrvite rukama, dodajte šećer, koricu limuna, vino, vrhnje i žumanca.
2. Umijesite glatko tijesto. Ostavite u frižideru na 30 minuta, a zatim tijesto tanko razvaljajte.
3. Modlicom izrežite kolute, s tim da vodite računa da keksića bude paran broj, jer ćete ih spajati. Za gornje kekse koristite modlice sa rupicama ako ste u mogućnosti.
4. Kekse poslažite na lim obložen papirom za pečenje i pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 200 stepeni oko 20 minuta.
5. Kada su gotovi talire spajajte marmeladom, pa ih uvaljajte u šećer u prahu.

The post Ukusni keksi taliri appeared first on Vaša kuharica.

Izvor vijesti: Vasa kuharica / kuharica.avaz.ba