Sastojci:

šoljica zobenih pahuljica,

naribana jabuka,

med,

kašika naribanih badema

kašika chia sjemenki,

po želji suhe brusnice ili grožđice,

za kuhanje: voda,

kokosovo ili obično mlijeko

za posip:

kivi,

mango,

borovnice ili drugo voće,

orasi ili drugo orašasto voće

 

Priprema:

 

Šoljica zobenih pahuljica preliti s vodom, dodati chia sjemenke i ostaviti preko noći. Ujutro po želji zasladiti medom, dodati naribanu jabuku te poslagati po vrhu voće i orahe.
Šoljica zobenih pahuljica namočiti kao u prvoj varijanti pa skuhati ili, ako ste zaboravili namočiti, staviti kuhati u vodi, kokosovom ili običnom mlijeku. Dodati naribanu jabuku ili zgnječenu bananu, a po želji i suhe brusnice ili grožđice. Dodavati mlijeko po potrebi, kako kašica ne bi postala pregusta. Skuhanu kašicu zasladiti medom i dodati kašiku chia sjemenki. Sve staviti u zdjelicu a po vrhu podijeliti voće i orahe.

 

Izvor vijesti: Vasa kuharica / kuharica.avaz.ba