Sastojci:

16 listova tijesta za lazanje,

so,

2 kašike ulja,

700 g hokaido tikve,

2 kašike maslaca,

100 ml povrtnog temeljca,

50 ml bijelog vina,

biber,

prstohvat čilija,

muškatni oraščić,

100 g kozjeg sira,

75 g lješnjaka,

1 grančica kadulje.

Priprema: 

1. Listove za lazanje skuhti u kipućoj slanoj vodi sa 2 kašike ulja prema uputama s pakiranja. Potom ih izvadite te jednu pored druge poslažite na pladanj.
2. Popržite tikvu na maslacu. Zatim ulijte temeljac i vino te začinite solju, biberom, čilijem i muškatnim oraščićem. Ostavite da krčka oko 8 minuta. Razmrvite sir.
3. Poslažite slojevito na četiri vatrostalna tanjira listove lazanje, tikvu, lješnik i sir dvaput jedno za drugim. Završite s listom tijesta za lazanje i kaduljom.
4. Peći oko 15 minuta na 150 stepeni.

Izvor vijesti: Vasa kuharica / kuharica.avaz.ba