Sastojci:

1 glavica brokule,

1,5 dl majoneze,

60 g rendanog parmezana,

400 g kuhanog izrezanog pilećeg mesa,

300 g krupnog grožđa,

3 kašike cijeđenog soka od narandže,

2 kašike sjeckanog svježeg peršuna,

sjemenke suncokreta i

so.

Priprema:

1. Operite brokulu, razdvojite buketiće i obarite u posoljenoj kipućoj vodi 5-7 minuta. Potom ohladite ispod mlaza vode i dobro iscijedite.

2. Operite grožđe, odvojite zrna od peteljki i presijecite na pola.

3. U zdjeli za salatu pomiješajte majonezu, parmezan i sok od narandže. Dodajte kuhano pileće meso, grožđe, brokulu, sjemenke suncokreta i peršun. Posolite po želji, promiješajte i poslužite.

The post Ukusna salata s piletinom, brokulom i grožđem appeared first on Vaša kuharica.

Izvor vijesti: Vasa kuharica / kuharica.avaz.ba