Sastojci:

150 ml slatkog vrhnja,

150 ml mlijeka,

1 kašika šećera,

1 vanilin šećer,

180 g tekućeg jogurta,

2 kašike meda,

1 želatina u prahu.

Umak od kupina:

250 g kupina,

2 kašike šećera,

2 kašike vode

Priprema:

1. Želatinu namočite s vodom prema uputama na pakiranju i ostavite da nabubri.
Mlijeko i slatko vrhnje, zajedno sa šećerom i vanilin šećerom zagrijte do vrenja. Dodajte pripremljenu želatinu i dobro miješajte dok se ne otopi.
2. Med pomiješajte s jogurtom pa ulijte pripremljenu mješavinu mlijeka i slatkog vrhnja. Sve dobro izmiješajte pa ulijte u čaše ili zdjelice za posluživanje. Ubacite i nekoliko kupina u svaku čašu. Ostavite panna cottu da se ohladi na sobnoj temperaturi, a nakon toga je spremite u frižider da očvrsne.
3. Ostatak kupina stavite u manji lončić, dodajte šećer i vodu pa kuhajte na laganoj vatri 10 minuta dok se umak ne zgusne. Maknite s vatre pa kupine izgnječite vilicom. Pripremljeni umak od kupina stavite preko ohlađene panna cotte i sve skupa spremite u frižider da se dobro ohladi prije posluživanja.

Izvor vijesti: Vasa kuharica / kuharica.avaz.ba