Home Vijesti BiH UHAPŠENA DVA MUŠKARCA KOJI SU PROIZVODILI I PAKOVALI DROGU ZA ULIČNU PRODAJU

UHAPŠENA DVA MUŠKARCA KOJI SU PROIZVODILI I PAKOVALI DROGU ZA ULIČNU PRODAJU

U sklopu navedenih aktivnosti, a na osnovu Naredbi Općinskog suda u Sarajevu izvršeni su pretresi na dvije lokacije na području Kantona Sarajevo, te su uhapšena dva lica iz Sarajeva inicijala R.G. (1989.) i  S.B. (1986.) zbog postojanja osnova sumnje na izvršenje navedenog krivičng djela.

Lice R.G. je od ranije poznato policijskim i pravosudnim organima kao višestuki povratnik u vršenju krivičnih djela, navodi se u saopćenju FUP-a.

Uhapšena lica se sumnjiče da su na području Kantona Sarajevo tokom 2020. i 2021. godine, neovlašteno proizvodili i stavljali u promet opojnu drogu na način da su od njima poznatih osoba, neovlašteno nabavljali opojnu drogu „Amfetamin“, te su istu čuvali u svojim, ili iznajmljenim stanovima, ili poslovnim prostorima, gdje su je prepakivali u paketiće pogodne za uličnu prodaju te je stavljali u promet na području grada Sarajeva. 

Prilikom pretresa je pronađena određena količina materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu „Amfetamin“, vatreno oružje, municija, te drugi predmeti koji potiču ili se dovode u vezu sa predmetnim krivičnim djelima. 

Policijski službenici Federalne uprave policije su jučer pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, poduzimali mjere i radnje iz svoje nadležnosti na području Kantona Sarajevo, a vezano za dokumentovanje lica i krivičnog djela „Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga“ iz člana 238. Krivičnog Zakona Federacije Bosne i Hercegovine.

Lice R.G. je nakon kriminalističke obrade u Federalnoj upravi policije u zakonskom roku predato na dalju nadležnost Kantonalnom tužilaštvu Kantona Sarajevo uz

Izvještaj o izvršenim krivičnim djelima, dok je lice S.B. otpušteno po naredbi postupajućeg tužitelja.

(Izvor: Hayat.ba)