Home Sport Nogomet UEFA oštro reagirala na vijest o Superligi

UEFA oštro reagirala na vijest o Superligi

Superliga bi uskoro mogla postati realnost. Europska nogometna federacija (UEFA) oštro je reagirala na vijest o pokretanju ovog takmičenja kojeg želi osnovati 12 europskih nogometnih velikana.

Prema tvrdnjama RMC Sporta. Manchester United, Liverpool, Arsenal, Chelsea, Tottenham, Barcelona, Real Madrid, Atletico Madrid, Inter, Milan i Juventus navode žele pokrenuti Superligu. U njoj bi sudjelovalo 20 elitnih europskih klubova.

Superliga (ni)je realnost

Uz njih je i Manchester City. No, “Građani” još nisu stavili potpis na ovaj dogovor.

Međutim, UEFA je u suradnji s engleskim, španjolskim i talijanskim savezom uputila oštro priopćenje u kojima je zaprijetila drastičnim kaznama.

“Ako bi se to i dogodilo, želimo ponoviti. UEFA, engleski FA, španjolski nogometni savez (RFEF) i La Liga, talijanski savez (FIGC) i Serie A, ali i FIFA i sve naše članice ostati ćemo ujedinjeni u našim naporima da zaustavimo ovaj cinični projekt. Projekt koji se temelji na vlastitim interesima nekolicine klubova. U trenutku kada društvu više nego ikad treba solidarnost”, poručili su iz krovne nogometne organizacije Starog kontinenta.

“Razmotrit ćemo sve mjere koje su nam na raspolaganju. Na svim razinama. Kako pravosudne tako i sportske… Kako bismo spriječili da se to dogodi. Nogomet se temelji na otvorenim natjecanjima. I sportskim zaslugama. Ne može biti drugačije,” dodali su iz UEFA-e.

UEFA je zaprijetila odmetnutim velikanima da će ih izbaciti iz domaćih. Ali i ostalih europskih natjecanja ako pokrenu superligu. Njihovim bi se igračima mogla uskratiti prilika da predstavljaju svoje reprezentacije.

UEFA zahvalila na podršci

“Zahvaljujemo klubovima u drugim zemljama. Posebno francuskim i njemačkim klubovima, koji su odbili prijaviti se za ovo. Pozivamo sve ljubitelje nogometa. Navijače i političare. Da nam se pridruže u borbi protiv takvog projekta ako bi bio najavljen,” poručila je UEFA.

(Vijesti.ba / Hina)