STRUČNJACI sudske medicine izvukli su prošle subote tisuće kostiju iz dviju kosturnica unutar zidina Vatikana u sklopu istrage o nestanku djevojčice 1983. godine, slučaju koji se pretvorio u jedan od najvećih misterija suvremene povijesti Vatikana, ali i dodatne istrage o tijelima dviju princeza koja su premještena iz njihovih grobova, javlja rt.com.

Pronađene kosti će biti poslane na DNK analizu

Vjeruje se da kosti pripadaju desecima ljudi, no iz Vatikana nisu željeli kazati imaju li kakve ideje o tome kome bi kosti mogle pripadati. Kosti će biti poslane na DNK analizu kako bi se utvrdio njihov identitet. Iz Vatikana su kazali kako se ne zna koliko dugo će trajati testiranja. 

No brat Emanuele Orlandi je istaknuo da će biti problem za Vatikan ako se pokaže da među kostima ima onih koje potječu iz novijeg doba.

Kći zaposlenika Vatikanske banke, imala je 15 godina kad je nestala

Podsjetimo, Emanuela Orlandi bila je kći zaposlenika u Vatikanu u doba pontifikata Ivana Pavla II. i imala je vatikansko državljanstvo. Nestala je u dobi od 15 godina u središtu Rima 1983. 

Emanuela je bila kći Ercolea Orlandija, zaposlenika Instituta za religiozne poslove, kolokvijalno poznatog kao Vatikanska banka. On je sa suprugom i petero djece živio u samom Vatikanu, a Emanuela je išla u znanstveni licej, specijaliziranu srednju školu u Rimu.

Orlandi je tri puta tjedno pohađala i Glazbenu školu Tommasa Ludovica Da Victorije, povezanu s Pontifikalnim institutom sakralne glazbe, gdje je učila svirati flautu. Obično je išla u glazbenu školu autobusom, nakon čega bi hodala dvjestotinjak metara do škole.

Posljednji put viđena kad je ušla u nepoznati BMW tamne boje

22. lipnja 1983. kasnila je na glazbeni odgoj, što je kasnije objasnila sestri u telefonskom razgovoru, tvrdeći da je dobila ponudu za posao od predstavnika Avon kozmetike. Njena sestra joj je savjetovala da se konzultira s roditeljima prije nego što prihvati posao.

Orlandi se navodno dogovorila za sastanak s predstavnikom Avona prije sata glazbenog odgoja, a kasnije je u glazbenoj školi razgovarala o poslu s prijateljicom. Prijateljica se rastala s njom na autobusnoj postaji poslije sata, ostavivši je u društvu druge djevojke. Orlandi je navodno posljednji put viđena kad je ušla u nepoznati BMW tamne boje.

Oko njenog nestanka tijekom godina isprepletale su se brojne teorije zavjere.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?Izvor vijesti: / index.hr