DRAŽEN PETROVIĆ, šibenski košarkaški Amadeus i najbolji hrvatski, a možda i najbolji europski igrač svih vremena, rođen je 22.listopada 1964. godine. Da nije bilo tragične prometne nesreće u kojoj je stradao ‘naš mali’, kako mu sugrađani vole tepati, košarkaški Amadeus sutra bi napunio 55 godina.

Povodom Draženovog rođendana veliki dres dimenzija 7X5 metara, verzija najpopularnijeg dresa Dražena Petrovića iz vremena dok je igrao za Šibenku, izvješen je jutros na zgradi Gradske uprave.

Dres koji već godinama povodom Draženovog rođendana krasi zgradu Krešimirovog doma izradila je domaća dizajnerica Karmen Herceg kojoj je trebalo nekoliko dana za sašiti ga, a prvi je put postavljen 2017. godine.U sklopu programa obilježavanja Draženovog rođendana održane su za vikend atletske utrke Šibenskih deset, Draženova četvorka, tradicionalni košarkaški turnir Sjećanje na Dražena.

Središnja manifestacija obilježavanja Draženovog rođendana održat će se kod spomenika Draženu Petroviću na Baldekinu u utorak 22. listopada 2019. s početkom u 10:30 sati kada će u zrak biti puštena 55 balona u znak sjećanja na Dražena.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?Izvor vijesti: / index.hr