U HRVATSKOJ su do jučer u 16 sati bila potvrđeno 382 slučaja zaraze koronavirusom, 16 je osoba izliječeno, a jedna je osoba umrla.

Ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Krunoslav Capak rekao je u utorak kako je trenutno oko 2800 osoba bilo u izravnom kontaktu sa zaraženima koronavirusom, što je označio kao bazen iz kojega će se “regrutirati” novi zaraženi. Istaknuo je kako je Hrvatska i dalje u uzlaznoj krivulji epidemije, iako broj zaraženih iz dana u dan varira, a zadnjih dana se kreće oko 60-ak oboljelih dnevno.

Ravnateljica Klinike za infektivne bolesti Dr. Fran Mihaljević Alemka Markotić rekla je da rast broja oboljelih od koronavirusa u Hrvatskoj ne ide prenaglo, no za uspjeh u borbi protiv epidemije ključna su iduća tri do četiri tjedna. ”Sljedećih nekoliko tjedana je kritično. Ako se uspijemo održati još tri tjedna bez rapidnog rasta, mislim da smo na dobrom putu da budemo među zemljama koje su izvrsno krenule i uspjele održati normalan porast broja oboljelih”, rekla je Markotić.

Jučer su prvi slučajevi zabilježeni u Međimurskoj i neslužbeno u Vukovarsko-srijemskoj županiji, a dosad su bez potvrđenih slučajeva samo Virovitičko-podravska i Požeško-slavonska županija.

IZ MINUTE U MINUTU KORONAVIRUS U HRVATSKOJ

8:10 Apel Grbe-Bujević: Osvijestite se! Ako idete u posjet baki, ona može umrijeti. > Opširnije

7:50 Maja Grba-Bujević, šefica Kriznog stožera ministarstva zdravstva jutros je u emisiji “U mrži prvog” najavila kako će danas vjerojatno još nekoliko osoba biti pušteno kući te službeno proglašeno izliječeno. “Silno veseli da je 16 ljudi potpuno izliječeno ići kući. Danas će ih biti još”, rekla je.

7:44 U jednom splitskom Domu zdravlja bio je zaraženi koronom, 6 djelatnica u izolaciji. > Opširnije

7:34 Splitska policija izvijestila je rano jutros kako su opet gužve na ulazima u Split. > Opširnije

7:18 HAK podsjeća da je Stožer civilne zaštite donio odluku o zabrani napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka u Republici Hrvatskoj uz iznimke poput opskrbe, dnevnih migracija zaposlenih u bitnim službama, hitne medicinske skrbi i slično.

Na A6 čvoru Kikovica u smjeru Zagreba vozi se jednim prometnim trakom zbog provođenja evidencije o zabrani napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka u Republici Hrvatskoj. Za sav promet zatvoreni su čvorovi Oštrovica i Vrata i državna cesta između čvorova Lučice i Kikovica (DC3) u smjeru Rijeke zatvorena je za promet radi provođenja kontrole na čvoru Kikovica

7:10 Zdravko Marić gostovao je u RTL Direktu gdje je govorio o gospodarskim mjerama kojima bi se ublažio efekt krize zbog pandemije koronavirusa. > Opširnije

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?Izvor vijesti: / index.hr