U ponedjeljak navečer žiri je izmiješao dosadašnje parove te spojio nove, po njima vrlo zanimljive kombinacije. No iako su svi zadovoljni dobivenim kulinarskim partnerom, neki još nisu u potpunosti kliknuli, što se osjetilo u njihovim jelima.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš preglednik ne omogućava pregled ovog sadržaja.

Ana i Katarina te Franka i Dina jedina su dva para koja su ostala u istom sastavu, a ostali su dobili nove partnere. Alen će od sada kuhati sa Šteficom, Dino s Karmen, Marina s Renatom, a Katica s Markom. 

– Katica je puno ozbiljniji i kvalitetniji kuhar od 80 posto ljudi ovdje i drago mi je što sam s njom u paru jer ću sigurno puno naučiti -izjavio je Nered.

Foto: RTL

Kandidati su morali pripremiti jelo s jednom ključnom namirnicom – tartufatom koju im je donijela cijenjena hrvatska kuharica Ana Grgić. Iako se neki nisu do sada susreli s tom namirnicom, svi su parovi brzo osmislili recepte s kojima su se nadali da će osvojiti visoke bodove. Nekima je to pošlo za rukom, a neki nisu bili te sreće.

Foto: RTL

Najviše bodova i najbolje komentare večeri dobile su Ana i Katarina za kozice te kus-kus s pršutom i tartufatom.

TRI, DVA, JEDAN – KUHAJ!

‘Pale’ niske ocjene: ‘Ne želimo da itko proba ovo što smo jeli’

– Izuzetno dobar kus-kus i dobro odrađeno, kozice odlične, jako dobro – nabrajao je Ivan Pažanin, a s njim se složila i ovotjedna gošća, točnije – četvrta članica žirija.

– Jako ste fino to skuhale, fino dozirana tartufata, ali pršut je trebao biti malo hrskav i onda bi jelo bilo kompletno – kazala je Ana Grgić, a djevojke su za svoje jelo osvojile 34 boda.

Foto: RTL

Najlošiji rezultat večeri ostvarili su Marina i Renato koji su dobili niskih 12 bodova za piletinu s tarufatom i prilogom.

– Ovo nije uspješno jelo. Ideja mi se sviđa, ali nije tako trebalo biti – rekla je Željka Klemenčić, a Renato je bio tužan zbog loših ocjena: „Žao mi je što mogu upropastiti Marininu budućnost u ovom showu…“

Foto: RTL

Na kraju dana, poredak na bodovnoj ljestvici izgleda ovako – Ana i Katarina su prve sa 34 boda, zatim ih slijede Franka i Dina sa 25 bodova, a na trećem mjestu su Štefica i Alen sa 22 boda. Karmen i Dino nisu se proslavili tjesteninom koja je imala previše vrhnja pa su skupili samo 18 bodova, Katica i Marko 15, a Marina i Renato niskih 12 bodova. 

– Nadam se da će sljedeći dani biti puno bolji – zaključila je Ana Grgić koja će cijeli tjedan kušati i ocjenjivati jela, pa će tako ukupan zbroj maksimalnih bodova u jednom danu biti 40 bodova. Par s najmanje osvojenih bodova na kraju tjedna će napustiti show.

Foto: RTL

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš preglednik ne omogućava pregled ovog sadržaja.

Izvor vijesti: Helena Ivanković / 24sata.hr