Home Vijesti Regija Tek sada šalju u zatvor mladića koji je usmrtio curicu pa divljao...

Tek sada šalju u zatvor mladića koji je usmrtio curicu pa divljao na Pelješkom mostu (VIDEO)

ŽUPANIJSKI sud u Dubrovniku danas je donio rješenje kojim se 19-godišnjak osuđen na tri godine zatvora zbog izazivanja prometne nesreće u kojoj je poginula 15-godišnjakinja upućuje na izdržavanje kazne.

Učinjeno je to nakon što su mediji upozorili na ovaj slučaj te nakon što je predsjednik Vrhovnog suda RH Radovan Dobronić zatražio očitovanje dubrovačkog suda.

Podsjetimo, 19-godišnjak je prije tri godine na pješačkom prijelazu motorom usmrtio 15-godišnju Magdalenu Šimić. Kad je usmrtio djevojčicu, motocikl je brzinom od 117 km/h vozio kroz naseljeno mjesto. Prošlog tjedna ponovo je uhvaćen u teškom kršenju prometnih pravila dok je, pretičući kolonu, jurio zaustavnom trakom po Pelješkom mostu.

Nisu ga poslali u zatvor iako je pravomoćno osuđen na tri godine jer je sa 117 km/h usmrtio curicu

Jučer je otkriveno da do sada nije poslan u zatvor, iako mu je presuda pravomoćna postala još lani. Sa Županijskog suda u Dubrovniku ponudili su za to obrazloženje: nisu ga uputili na izdržavanje kazne jer se njegov spis nalazi na Ustavnom sudu RH, kojem je podnio tužbu. No predsjednik Ustavnog suda RH Miroslav Šeparović javno je potvrdio da ustavna tužba ne može odgoditi izvršenje zatvorske kazne.

Telegram je pitao i Dobronića hoće li istražiti što se na sudu u Dubrovniku zapravo događa, a vrlo brzo nakon njegovog upita napisano je rješenje prema kojem se 19-godišnjak mora 11. listopada ove godine javiti u zatvor.

Sve se, valja još jednom naglasiti, događa tek nakon pritiska javnosti do kojeg je došlo nakon što je 19-godišnjak ponovo uhvaćen u divljanju na cesti.

Mladićev otac izjavio je za 24 sata da njegov sin ne izbjegava odlazak u zatvor jer je svjestan svoje krivnje. Dodao je kako na Pelješkom mostu nije divljao, nego je, pazite sad, mislio da mu je pukla guma. Prema očevim riječima, mladić je već tražio odgodu odlaska u zatvor jer se “liječi od posljedica prometne nesreće iz 2019. godine”.

Smanjena mu kazna

Županijski sud u Dubrovniku za smrt 15-godišnjakinje u siječnju prošle godine izrekao mu je tri godine i 10 mjeseci maloljetničkog zatvora, no Vrhovni sud RH ublažio mu je kaznu na tri godine maloljetničkog zatvora.

Izrečena mu je i sigurnosna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom četiri godine dulje od izrečene kazne maloljetničkog zatvora.

No u zatvor nikad nije ni poslan.(index.hr)