Home Magazin Showbiz Tata je htio da naslijedim biznis, ali ja sam voljela lak dinar:...

Tata je htio da naslijedim biznis, ali ja sam voljela lak dinar: Evo čime se Barbara bavila prije nego što je zapjevala!

O životu pjevačice Barbare Bobak zna se mnogo kada je riječ o prethodnih nekoliko mjeseci koliko je u vezi sa kolegom Darkom Lazićem, ali je, sa druge strane, nepoznanica kako je ona živjela prije svega toga.

Barbara je sada otkrila čime se bavila prije nego što je uplovila u pjevačke vode.

– Potičem iz jedne obične, normalne porodice. Bila sam vukovac u osnovnoj školi, odlikaš u srednjoj, gimnaziji. Dugo sam radila kao kopirajter za jednu australijsku firmu jer sam se trudila da već od 18. godine ne budem roditeljima na teretu i postanem samostalna. Radila sam i u jednoj teretani prije nego što sam počela da pišem te članke na engleskom jeziku – ispričala je Barbara u emisiji “Red Zone”.

– Želja za pjevanjem se javila slučajno kada sam vidjela objavu na društvenim mrežama jedne drugarice koja je pjevačica. Ja sam uvijek lijepo pevala, ali sam se stidjela da pjevam pred drugima. Sjedila sam u tom momentu sa drugarima sa fakulteta kada sam to vidjela. Inače, studirala sam programiranje.

– Radili smo neku algebru koja mi je išla katastrofa i samo sam rekla: “Ne znam šta ja radim ovdje, odoh da se oprobam kao pjevačica, pa kako mi krene!”. Brzo sam počela da radim svadbe i kulturica-svirke. Pročulo se za mene, da li zbog harizme, da li zbog pjevanja, ali svakom se dopalo nešto drugo – nastavila je priču Barbara.

– Brzo sam počela dosta da radim, tako da još nisam svjesna svega što mi se dešava. Moj tata, koji ima privatnu firmu za transport, htio je da ja naslijedim porodični biznis, ali meni je to oduvijek bio muški posao, a i uvijek sam voljela lak dinar. Moja majka je medicinski radnik, imam mlađeg brata, sve u svemu, mi smo oduvijek vodili normalan život jedne prosječne porodice.

– Nikada mi ništa nije falilo, pa da sam sad zbog toga morala da odem u pevačke vode. Jednostavno su se stvari tako namjestile. Roditeljima je dosta dugo trebalo da svare to što sam ja odlučila da se bavim pjevanjem jer sam uvijek pokazivala afinitete ka studiranju i nekom kancelarijskom poslu – otkrila je pjevačica.

– Oni su se nadali da ću se ja urazumiti u nekom momentu i fokusirati, pa da ću naslijediti očevu firmu. Ipak, kada su shvatili da je to moj put, rekli su mi samo da se ne zalijećem i da ne pjevam po rupama nego da to sve bude na nekom nivou. Nisu mi rekli ništa što ni sama nisam znala i htjela.

– Uvijek sam radila lijepe, kulturne svirke. Dolazila sam lijepo obučena, zakopčana do grla. Taman kad su roditelji prihvatili to, desilo se sve ovo sa Darkom. Tatu je u početku pogađalo sve to jer nije mogao da se pomiri sa činjenicom da neke babetine pišu gluposti o njegovoj mezimici koju je odgajao cijeli život i timario da bude princeza – istakla je Barbara uz osmijeh.

– Ipak, navikao je sad i na to. Najbitnije mi je da sam u miru sa njima, da me oni razumiju i podržavaju, pa me baš briga šta će bilo ko drugi da kaže – ispričala je Barbara.

Izvor: Kurir/RedTV