Home Sport Nogomet Talijani žele “mentora Mandžukića”. Ribery ga nagovara na transfer

Talijani žele “mentora Mandžukića”. Ribery ga nagovara na transfer

Foto: Getty Images

NOVA IDEJA za napad Fiorentine je Mario Mandžukić. Bivši igrač Juventusa i hrvatske reprezentacije nedavno je raskinuo ugovor s katarskim Al-Duhailom i ponovno traži angažman u Europi.

Fiorentina je zainteresirana za dovođenje Mandžukića, kojeg želi kao pojačanje u napadu, ali i kao igrača koji bi mentorirao Dušana Vlahovića, sjajnog srpskog nogometaša koji trenutno igra u napadu Fiorentine.

Osim toga, Fiorentina se želi nastaviti brendirati kao klub u koji su legende na zalasku karijere dobrodošle pa tako želi dovesti Mandžukića baš kao što je dovela i Francka Riberyja.

Francuz bi trebao presuditi

Upravo je Ribery ključan u odrađivanju tog transfera i on bi, prema pisanju Fiorentina newsa, trebao nagovoriti Mandžukića da dođe u Firencu.

Naravno, postoji problem plaće koju Mandžukić traži, a navodno je riječ o pet milijuna eura godišnje. Taj iznos Fiorentini nije prihvatljiv pa bi hrvatski napadač morao smanjiti apetite.

Postoji i problem toga da Mandžukić posljednjih nekoliko godina ne igra na poziciji centralnog napadača pa je upitno bi li mogao riješiti Fiorentinine probleme s brojem golova, ali očito su Talijani spremni pokušati.

(index.hr)