Kao jedna od najvećih zvijezda na ovim prostorima, Tajči je 1992. godine iznenadila Hrvatsku, ali i cijeli Balkan kada je odlučila da se preseli u Ameriku i tamo nastavi svoju karijeru.

Mnogi su navodili da je to zbog toga što nije mogla da preboli svoju prvu ljubav, dečka sa kojim je bila u vezi od svoje petnaeste do devetnaeste godine.

Svojevremeno se pojavljivala na televiziji u Los Anđelesu i progovorila o odlukama koje je donijela u prošlosti, te navela da bi sada sve uradila drugačije.

– Sa 15 godina srela sam svoju prvu veliku ljubav. Bili smo zajedno četiri i po godine. Bilo je divno, a onda je odjednom sve palo u vodu. Zajedno smo glumili u Zagrebačkom pozorištu mladih. Prije Jugovizije u Zadru ja sam bila preokupirana poslom, a on se upravo vratio iz vojske. Promjenio se strašno i više dalje nije išlo. Užasno me je pogodio taj prekid. Nisam znala šta ću sa sobom. Ali odjednom je baš rastanak postao strašan motiv za rad. Svu ljubav koju sam osjećala prema njemu pretočila sam u posao. Vjerujem da sam zbog toga sa pjesmom “Hajde da ludujemo” i pobijedila u Zadru – rekla je Tajči svojevremeno.

Svoje razmišljanje podijelila je sa milionima Amerikanaca u internet šou programu “Probuditi se u Americi”, a zvijezda je tada progovorila o svojoj borbi sa depresijom, anksioznošću i velikom tugom koja ju je, kako je sama izjavila, pratila godinama.

Uz čvrstu vjeru i pozitivan duh, svoju prvu ljubav zaboravila je uplovivši u romantičnu vezu sa Vilijamom Grinom, koga je, sama kaže, ludo voljela.

– Strašno sam zaljubljive prirode. Kad se jednom zaljubim, onda sam strašno opasna – govorila je Tajči i svom voljenom pomogla da dobije ulogu u filmu hrvatske produkcije.

Vilijam je nakon toga dobio manju ulogu u filmu “Gospa” , a smatrao je da mu je to veliki vjetar u leđa. Oboje su živjeli u Njujorku, u različitim dijelovima Menhetna, ali su se povremeno sastajali i s vremena na vrijeme zajedno dolazili u Hrvatsku.

Vilijam je više puta izjavio da voli Tajči, kao i da obožava da izlazi sa njom u restorane, a ona je priznala da mu rado sprema piletinu sa krompirima na hrvatski način.

Imali su menadžericu koja je radila gomilu poslova za kraljicu pop muzike, Madonu, pa su se nadali da će i njihove karijere ići takvim putem. Nažalost, to nije bio slučaj.

U godinama koje su dolazile, Tajči i Vilijam krenuli su različitim putevima, a ona nikada nije progovorila o tome zašto je njihova ljubav pukla. Tajči se zatim 1999. godine udala za Metjua Kamerona, a kako je pričala osvojio ju je svojom hrabrošću, harizmom i neuobičajenim ponašanjem.

Sa njim je dobila trojicu sinova, a on je nažalost preminuo 2017. godine.

 

Express/24sata.hr

 

Izvor vijesti: Ognjen Škundrić / expresstabloid.ba