Home Sport Svi u Skenderiju: Zmajevi večeras igraju ključnu utakmicu prve faze kvalifikacija za...

Svi u Skenderiju: Zmajevi večeras igraju ključnu utakmicu prve faze kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo

Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras će na parketu dvorane Mirza Delibašić igrati ključni meč prve faze kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2023. godine.

Zmajevi će ugostiti Bugarsku, koju su u drugom kolu savladali u Botevgradu 75:85. Međutim, Bugari su sada potpuno druga ekipa u odnosu na taj susret, s obzirom da su jači za svog najboljeg igrača Aleksandra Vezenkova (Olympiacos) i natuzalizovanog Amerikanca Dee Bosta (Galatasaray).

Pobjeda našem nacionalnom timu donosi plasman u drugi krug kvalifikacija, čak i poraz manji od pet poena razlike. No, potpuno je jasno da Zmajevi neće kalkulisati već svim silama pokušati ostvariti trijumf.

– Ne pravimo kalkulacije i želimo izgraditi tim. Svaki naš trening i sastanak pravimo s dugoročnim ciljem da napravimo ekipu koja će u svakom momentu da zna šta igra i kako igra. To u prvoj utakmici nismo imali. Ova utakmica s Bugarskom je prilika da pobijedimo i igramo bolje da bi došli u situaciju da možemo ravnopravno igrati sa svim ekipama na Eurobasketu, kazao selektor Adis Bećiragić.

Podrška publike je neophodna. Više puta su bh. reprezentativci naglasili koliko im znači taj vjetar u leđa. Navijači su nerijetko naš šesti igrač, neka tako bude i večeras. Ulaznice se mogu kupiti online ili na prodajnima mjestima Kupikartu.ba.

Utakmica počinje u 20 sati. Svi u Skenderiju!

(Izvor: Oslobodjenje.ba)