Home Vijesti Regija SVE JE POČELO OD KOZE: SARA (11) USVAJA NAPUŠTENE ŽIVOTINJE I DOVODI...

SVE JE POČELO OD KOZE: SARA (11) USVAJA NAPUŠTENE ŽIVOTINJE I DOVODI IH U SVOJ DOM

Sara Panić (11) iz Osnovne škole “Hajduk Veljko” u Zaječaru usvaja životinje koje su prepuštene same sebi, donosi ih u svoje dvorište i o njima sa puno ljubavi svakodnevno brine. Počevši od koze i mačke, danas Sarino dvorište izgleda kao pravi zoološki vrt.

O njenom humanom hobiju piše Facebook stranica “Zanimljivo”.

Veliko srce ove djevojčice koja je do sada udomila i othranila na desetine napuštenih životinja naišlo je na oduševljenje mještana ovog kraja.

Prve životinje koje je donijela na imanje bile su koza i mače, a zatim je uslijedilo usvajanje svih onih životinja koje su bile prepuštene same sebi bez doma i hrane. Danas je najradosnija što ima svog konja, a njeno dvorište podsjeća na mali zoološki vrt.

Poštovana Sara, svaka vam čast”, piše u opisu Sarinih fotografija sa životinjama – konjem i psom.

Ispod ovih fotografija, mnogi su se javili kako bi iskazali poštovanje maloj a velikoj Sari.

“Dok nam djeca pokazuju empatiju i veličinu, opet će biti tamo neki komšija kome će sve to smetati. Veliki naklon za Saru. Bravo srećo!”, “Saro hvala”, “Veliko je tvoje srce”, “Verujem da se sve, pa i odnos prema životinjama uči u porodici. Bravo!, “Divna i plemenita djevojčice, ponosu ljudskog roda, premalo je takvih osoba kao sto si ti, na sreću ima ih još! Želim da ti niko ne ospori velikodušnost i ljubav prema živim bićima”, bili su samo neki od komentara ispod ove Facebook objave.

(E. P./Blic)

The post SVE JE POČELO OD KOZE: SARA (11) USVAJA NAPUŠTENE ŽIVOTINJE I DOVODI IH U SVOJ DOM first appeared on Hayat.ba.

(Izvor: Hayat.ba)