Postoje brojne urbane legende koje kruže Srbijom, a odnose se na čudne, izopačene ili najnevjerovatnije priče i događaje. Jedna od trenutno aktuelnih koja cirkuliše u “WhatsApp” grupama lokalnih stanovnika manjih sredina zaista je filmska.

Kako se dobre vijesti šire brzo, a loše još brže, nakon Subotice i Novog Sada, ovaj video stigao je i do Beograda. Jedna djevojka odlučila je da podijeli iskustvo koje je navodno čula od svoje najbolje drugarice.

Na snimku sa početka teksta čućete sve najstrašnije detalje ove priče koju su mnogi nazvali urbanom legendom, a drugi su brže-bolje odmah povjerovali u istu.

Naime, devojka iz Niša (19) bila je veoma fina i povučena (nije kliše i ustaljena fraza), trenirala je, a kada je završila svoje školske obaveze, roditelji su je počastili putovanjem koje je sama birala.

Njen izbor bio je Beč. U austrijskoj prestonici izašla je u klub, a prije toga nije imala previše iskustva sa muškarcima. Ovaj momak joj se veoma dopao, i jedan petak uveče pretvorio se u dobru zabavu. Ture pića su se okretale i desio se prvi poljubac, drugi i akterka ove priče shvatila je da sve vodi ka krevetu.

On joj je ponudio ostatak večeri u njegovom stanu, što je bilo odbijeno. Ipak, dao joj je vizit kartu, za slučaj da se predomisli.

Po povratku kući, u Srbiju, primijetila je da joj po uglovima usana izlaze bijele afte. U početku nije pridavala veliki značaj tome, misleći da je samo pad imuniteta, međutim, stvar je uzela maha i cijela usta, brada, grlo bilo je prepuno čudnih bijelih plikova. Shvatila je da mora hitno da se javi ljekaru i u lokalnom domu zdravlja uradila je briseve.

Dan nakon ljekarskog pregleda, desio se šok i za djevojku i za njenu porodicu. U kuću im je upala policija, počela sa pretresom, prevrćući svaki predmet, a nikome nije bilo jasno otkud policija kod njih, jer svi znaju da je ona bila divna kćerka.

Policajci su im rekli da su dobili hitan poziv iz Doma zdravlja, ali pošto nije podigla rezultate, nesrećna djevojka nije znala o čemu je reč.

– Rezultati su pokazali da ono što se nalazi na tvojim ustima jeste bakterija koja se prenosi sa leševa – saopštili su joj. Bila je u šoku i danima nije mogla da dođe sebi.

Bečku policiju okrenula je niška i naložila pretres stana dotičnog mladića, kog su lako pronašli na osnovu vizitkarte koju je nekrofil prethodno dao u klubu.

Potom je uslijedio šok i za tamošnje organe reda – tri leša u stanu. Djevojci koja je podijelila ovu priču, samo je prošla jeza kroz tijelo. Shvatila je da je ona mogla da bude sljedeća.

Komentari koji su se nizali na ovu temu, svakako su upućivali i opominjali da bi trebalo obratiti pažnju sa kim odlazite u nepoznato i kakvi su ljudi koje upoznajete.