Sastojci:

4 komada „Ovako“ svježa karabatka

marinada:

1 kašika brašna

1 kašika gustina

1 kašičica cimeta

½ kašičice kima

½ kašičice đumbira u prahu

½ kašičice crvene slatke paprike

½ kašičice crvene ljute paprike

biber

so

250 ml pilećeg temeljca

100 g datula bez košpica

20 g badema

Priprema:

U zdjelici pomiješajte brašno, cimet, kim, đumbir, ljutu i slatku papriku, so i biber. Dobro izmiješajte, pa začine što bolje utrljajte u meso.

2. U većoj tavi zagrijte maslinovo ulje, pa u njega dodajte začinjeno meso i pržite na jačoj vatri oko 5 minuta sa svake strane.

3. U istu zdjelicu od začina dodajte kašiku gustina, pa ga pomiješajte s pilećim temeljcem i dobro izmiješajte, pa prelijte preko piletine u tavi i smanjite vatru.

4. Datule i bademe usitnite nožem, pa dodajte u piletinu i poklopite. Pustite da se sve krčka oko 10-15 minuta, odnosno dok meso ne bude gotovo. Servirajte toplo uz basmati rižu.

 

Izvor vijesti: Vasa kuharica / kuharica.avaz.ba