Home Vijesti Crna hronika ŠKOLSKI ČUVAR KRIJE TAJNU SUSRETA? Nova misterija u slučaju nestalog Splićanina (VIDEO)

ŠKOLSKI ČUVAR KRIJE TAJNU SUSRETA? Nova misterija u slučaju nestalog Splićanina (VIDEO)

Rekonstrukcija događaja kobne noći danima izaziva veliku pažnju javnosti.

Za mladićem Matejem Perišem iz Splita, koji je nestao u noći između 30. i 31. decembra u Beogradu, policija traga već više od mjesec i po dana.

U grupama na društvenim mrežama korisnici svakodnevno objavljuju snimke na kojima je Matej.

Video koji je svima privukao pažnju jeste onaj gdje jedan momak pokušava da napravi rekonstrukciju događaja kobne noći kada je mladi Splićanin nestao.

Tvorac videa je išao trasom na kojoj je bio i Matej, a koja je objavljena u medijima sa nadzornih kamera koje su snimile kretanje mladića.

Uporedo sa tim snimkom je pokušavao da rekonstruiše događaje, ukazujući na to da postoje momenti koji deluju nelogično, prenosi nportal.

ŠKOLSKO DVORIŠTE

– Danas je 43 dan od momenta kada je Matej Periš nestao. Dakle, ono što je greška jesu stepenice kojima je Matej izašao u Karađorđevu ulicu. Ono što smo odgonetnuli, jeste školsko dvorište u koje je Matej utrčao. Ovde sledi objašnjenje, na videu se vidi kako momak istrčava iz prolaza, ali to nije prolaz to je kapija. On na snimku istrčava lagano, kao da nema prepreka. Mi smo proverili kapije, ali su bile zaključane nekoliko dana, a sada je misterija zašto je kapija tu noć bila otključana? Kako je baš tu noć kapija bila otključana, a drugim danima je zaključana?

– To su dve kapije koje su zaključane, a na snimku se vidi kako on prolazi bez ikakve prepreke, nije je ni preskočio. To nije prolaz kao što se priča, to je prolaz. Nova teorija jeste da li je čuvar škole video Mateja, i tu je prozor prema kojem je Matej mahao. Postavlja se pitanje da li je noćni čuvar možda razgovarao sa momkom i možda on nešto zna – rekao je momak u videu.

– Pored se nalazi parking i klubovi, sve je prostrano i to je deo gde se on penje na stepenice. Kome se Matej javljao, kako je prošao kroz kapiju, i da li čuvar škole ako ga ima nešto zna, ostaje misterija – zaključio je momak u videu.

Podsjetimo, MUP Srbije neumorno traga za momkom, a u akciju potrage se uključila i hrvatska policija koja je dva puta bila u Beogradu.

Sve vrijeme, Nenad Periš Matejev otac je u Beogradu i iščekuje vesti o sinu koji je nestao u decembru mjesecu.(aloonline.ba)