Home Sport Selektor u najavi duela sa Crnom Gorom govorio o povredi Krunića, Džeko...

Selektor u najavi duela sa Crnom Gorom govorio o povredi Krunića, Džeko se dotakao promjene u atmosferi

U Zenici je večeras održana konferencija za medije fudbalske reprezentacije BiH povodom utakmice sa Crnom Gorom u petom kolu Lige nacija, a javnosti se obratio selektor Ivaylo Petev.

“Ne znam više o tome od onoga što sam rekao prošli put. Starija je povreda u pitanju, dobio je injekciju u ponedjeljak i to je to”, kazao je selektor Ivaylo Petev već na početku konferencije za medije, te se potom posvetio samoj utakmici sa Crnom Gorom:

“Jako je bitno da sutra pobijedimo, sigurno svi i sami znate šta nam sutra znači pobjeda. Bitno je kako ćemo sutra izgledati, mislim da su svi igrači koji su tu sa nama spremni. Sve je pod kontrolom. Sve držimo u svojim rukama i sutra nam puno znače eventualna tri boda. Bitno je da ovi momci dobiju podršku”, kazao je selektor.

Edin Džeko je govorio o značaju utakmice i pozitivnoj atmosferi koja se stvorila u reprezentaciji.

“Ne bi valjalo da igrači nisu svjesni značaja sutrašnjeg meča. Momci su spremni, dobro se radilo i treniralo i drago nam je da se nalazimo u ovakvoj situaciji. Ovisimo sami o sebi, na svom stadionu i pred svojim navijačima. Ekipa zna šta nam eventualna pobjeda sutra može donijeti”, kazao je Edin Džeko, dodavši:

“Imam osjećaj da je ovo prvo okupljanje nakon dugo vremena da je atmosfera u reprezentaciji malo pozitivnija. Dosad je uvijek bilo mnogo negativnosti, da li zbog selektora, da li zbog predsjednika, da li zbog Džeke, da li zbog Pjanića. Uz sve to, mislim da je ekipa napravila dobre rezultate i sutrašnji rasprodan stadion nekako i nas čini pozitivnijim i sretnijim. Pozitivna energija se osjeti i sigurno pomaže u ovoj ekipi koja ima mnogo mladih igrača. Atmosfera će sigurno dosta pomoći, nije to ono što će sto posto donijeti pobjedu, ali mi ćemo dati sve od sebe i vjerujem da će sve od sebe dati i navijači”.

(Izvor: Oslobodjenje.ba)