Home Vijesti BiH SDS U DOBOJU PRIZNAO PORAZ: UDARILI SMO NOVE TEMELJE U OVOM GRADU

SDS U DOBOJU PRIZNAO PORAZ: UDARILI SMO NOVE TEMELJE U OVOM GRADU

Kako je naglasio, od prebrojenih 42,45 posto biračkih mjesta i važeća 12.494 glasačka listića kandidat SNSD-a Boris Jerinić pobijedio je u trci za gradonačelnika Doboja sa trenutna 8.624 glasa.

Iza njega je SDS-ov kandidata Cvijan Filipović sa 2.224 glasa te SP-ov kandidat Srđan Todorović koji za sada ima 1.984 glasa.

  • Na osnovu ovog rezultata možemo čestitati pobjedu Borisu Jeriniću i uspjeha u daljem radu. Iako nismo odnijeli pobjedu, uspjeli smo u dva zadatka na ovim ponovljenim izborima, a to je da Filipović osvoji sada više glasova nego u novembru što je i učinjeno te da izbori budu fer i pošteni, a i to je ispunjeno”, naglasio je Radović.

Radović je pojasnio da trenutno njihov kandidat Filipović od prebrojanih 42,45 posto biračkih mjesta ima više glasova nego što je imao ukupno u novembru kada su, prema njegovom mišljenju, napravljene određene malverzacije.

Dodao je da su građani glasanjem pokazali da se Doboj može posmatrati u demokratskom duhu te da on nije trebao nikada biti “grad slučaj”.

  • Pokazali smo da Doboj demokratski i na uobičajen način može izabrati svoju vlast. Mi smo morali dovesti iskusne posmatrače kako bi ovo bili fer i korektni izbori i danas je takav rezultat da nema krađe u ovom gradu. SDS je ovdje opstala i udarili smo nove temelje u ovom gradu”, poručio je Radović.

(Izvor: Hayat.ba)