Home Sport Borilački sportovi Samo jedan čovjek vraća Khabiba u oktagon

Samo jedan čovjek vraća Khabiba u oktagon

GSP ili niko.

Khabib Nurmagomedov obavit će u narednom periodu razgovor sa prvim čovjekom UFC-a Danom Whiteom.

White namjerava uvjeriti Dagestanca da povuče odluku o odlasku u penziju, te da priredi svijetu još jedan velikih šou sa Conorom McGregorom.

Ipak, The Eagle je mnogo puta bio jasan da drugi meč sa Ircem ne dolazi u obzir, a njegov menadžer Ali Abdelaziz tvrdi da bi samo Georges St Pierre mogao vratiti Khabiga u oktagon.

“Iskreno, vjerujem da GSP ozbiljno razmišlja da se vrati. Mogu zamisliti takav scenarij, a to bi vratilo i Khabiba”,rekao je Abdelaziz za TMZ i zatim je najavio sastanke između Whitea i Khabiba:

“Razgovarat će u Abu Dhabiju, a zatim će Khabib doći u Las Vegas. Ja se neću miješati u te stvari. To je njihova stvar”, rekao je on.

Khabib u međuvremenu ne prestaje sa treninzima.

“Trenira svaki dan, sparinguje, grapluje. Vjerovatno trenira više nego mnogi profesionalni borci. Lud je za ovim sportom, ali ja poštujem sve njegove želje”, istakao je Abdelaziz.

Dana White ne odustaje od revanša Khabiba i Conora: Ta borba ima smisla…

Predsjednik UFC-a Dana White silno želi revanš između Khabiba Nurmagomedova i Conora McGregora.

White je još jednom potvrdio da ima namjeru organizovati meč, a vjeruje da bi to bilo idealno ako bi Conor u januaru pobijedio Dustina Poiriera.

“U perfektnom svijetu, ako Conor pobijedi Dustina Poiriera, volio bih vidjeti borbu protiv Khabiba. Ta borba ima smisla”, rekao je White.

White već dugo planira ovaj revanš. Nudi sve i svašta Dagestancu koji međutim ne želi ni da čuje za novi obračun. Najavljeni su razgovori sa Khabibom za sredinu januara i vidjet ćemo šta će oni donijeti.

Podsjetimo, Khabib je McGregora pobijedio u oktobru 2018. godine prekidom u četvrtoj rundi.

(sportsport.ba)