Draga Vesna, nesretna sam na ljubavnom planu, imala sam nekoliko brakova i sve su bili pogrešni muškarci, nisu bili dostojni moje ljubavi. Ni jednu svekrvu nisam dobru imala, familije od muževa bile su katastrofalne, stalno su mi radili crnu magiju pa sam radila i neke gluposti. Recite mi šta mi vidite za svakog muža ponaosob i moju budućnost. Tu su vam datumi i imena, ali ih nemojte objavljivati.

Šifra: Usamljena žena, Tuzla

– Draga gospođo, pa vi ste meni poslali 25 imena i prezimena i datuma, pa da bih vam ja pogledala ponaosob to bi mi trebalo najmanje četiri mjeseca odgovora u “Expressu”, a vi niste gospođo sami. Ako ste vi tako dobri pa gdje su one loše, pa vi ste promijenili muškaraca više nego što je Džeko dao golova. Pa vi ste grešnica, samo ću vam reći za posljednjeg mužakojeg ste varali sa djeverom. Oko vas su komšije od vaših muževa imali dosta posla, pa zapitajte se ko je tu krivac, da li vi ili oni, pa nemoguće je da su svi loši, a samo vi dobri. Razumijem i da ima nadžak svekrva, ali ne može svaka biti loša. Vi niste za proroka, kakva magija, kakvi bakrači, vi ste bezobrazni i vi se trebate promijeniti mada ja vidim da je za vas kasno jer vam je bezobrazluk ušao u krv. Mnogo ste uhvatili fursata. Toliko od mene.

Poštovana Vesna, pišem vam po treći put u nadi da ćete mi odgovoriti. Naime, muž mi poludi pa i pije a onda me maltretira. Da li mu je urađena crna magija ili je to od Boga? Recite mi šta da radim, poludjela sam više?

Šifra: Nesretna žena, Travnik

– Poštovana gospođo, moram iskreno odgovoriti na vaše pitanje. Niti mu je nešto urađeno, niti mu je nešto od Boga. Tako se ponaša zato što on hoće da pije. Po mom proročanstvu i otac i djed su mu bili alkoholičari, tako da je to na neki način i nasljedno. Njemu gospođo, kada dođe da pije i kad krene u kafanu, da avioni bombarduju on bi išao. Neizlječiv je pacijent. Odluka je na vama, vi odlučite šta ćete. Po mom mišljenju, najbolje je da se razvedete.

 

Izvor vijesti: Šejla Lilić / expresstabloid.ba