U utorak je u Zagrebu u prostorijama Hrvatske gospodarske komore održana prva konferencija naziva “Sva lica sporta”. Nazočno je bilo mnogo poznatih lica, što iz gospodarskog života, što iz sportskog, bilo je i mnogo tema, a jedno od njih i nacionalni stadion, odnosno Maksimir.

“NIŠTA NISMO NAPRAVILI”

Dalić razočaran: Pa turisti ne mogu kupiti dres na Adventu

– Maksimirski stadion još je daleko od izgradnje i prije ćemo u Zagrebu dobiti nove bazene u Španskom, Dubravi i Šalati nego što će početi izgradnja stadiona u Maksimiru jer svi bazeni imaju sređenu dokumentaciju i u završnoj su fazi ugovori o izvođačima radova – rekla je predsjednica Uprave Zagrebačkog holdinga Ana Stojić Deban.

Foto: Infogram/24sata

Predsjednik Hrvatskog olimpijskog odbora Zlatko Mateša kazao je kako Hrvatska ne treba nacionalni stadion, već normalan nogometni stadion.

– Nacionalne stadione imamo u Splitu, Rijeci, Osijeku, Puli, Varaždinu, Zagrebu i svim drugim gradovima u kojima igra nogometna reprezentacija i mi moramo koristiti sredstva iz europskih fondova za izgradnju sportske infrastrukture kao što je to napravila Slovenija – kazao je Mateša naglasivši da se dvorane koje su izgrađene za SP u rukometu 2009. najmanje koriste za potrebe sporta, a otplaćuju se iz sredstava koja su namijenjena sportu. 

Ministar financija Zdravko Marić, pak, podcrtao je da koliko god država investira u sport, to nikada neće biti adekvatno svim onim benefitima koje dobivamo od sporta.

– Ova Vlada udvostručila je davanja za sport, koja će u olimpijskoj godini nadići 400 milijuna kuna. Svjestan sam da smo po postotku izdvajanja među najslabijima u Europi, ali da se mi, unatoč tome, imamo puno više razloga veseliti uspjesima naših sportaša nego građani zemalja koje puno više izdvajaju za sport – zaključio je ministar Marić.

Izvor vijesti: Davor Kovačević / 24sata.hr