Carolyn Hartz iz Austrije inspiracija je ženama širom svijeta zbog svog nevjerovatnog izgleda kojeg može zahvaliti zdravim životnim navikama.

Carolyn ima, vjerovali ili ne, 70 godina i izgleda bolje od većine upola mlađih žena. Ova majka troje djece prije 28 godina potpuno je izbacila šećer iz svoje prehrane te svojim primjerom želi i druge potaknuti da učine isto.

Osnovala je firmu naziva SweetLife koja se bavi proizvodnjom “sugar free” hrane i dodataka prehrani, piše knjuge i dijeli savjete o prehrani.

– Mnoge žene starije od 50 godina misle da je nemoguće održati određenu kilažu i oblik tijela nakon 50. godine života. Razgovarala sam i s mnogim 40-godišnjakinjama koje su rodile i razmišljaju isto – rekla je za Daily Mail.

– Istina je da se metabolizam usporava što ste stariji, no to samo znači da morate preuzeti kontrolu, truditi se malo više i raditi zdrave izbore”, tvrdi ona. “Mislim da je bitno paziti na vrstu i količinu hrane koju jedete. Kada jedete bez promišljanja, to rezultira nepotrebnim debljanjem – dodaje.

 

Izvor vijesti: / novi.ba