Home Vijesti BiH PRETEŽNO OBLAČNO I KIŠOVITO: POGLEDAJTE VREMENSKU PROGNOZU ZA NAREDNE DANE

PRETEŽNO OBLAČNO I KIŠOVITO: POGLEDAJTE VREMENSKU PROGNOZU ZA NAREDNE DANE

U Hercegovini tokom cijelog dana sa kišom ili pljuskovima. U Bosni kiša uglavnom prije podne. Nove padavine u Bosni tokom noći na subotu. Vjetar slab do umjerene jačine južnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 4 i 8°C, na jugu zemlje do 12°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 6 i 11°C, na jugu zemlje do 14°C.

U subotu u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme. Kiša i pljuskovi se očekuju uglavnom na području Hercegovine i jugozapada Bosne. U većem dijelu Bosne povremeno i lokalno može padati kiša. Vjetar umjerene jačine južnog smjera. Povremeno će biti i jakih udara juga. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 3 i 6°C, na jugu zemlje do 10°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 9 i 14°C.

U nedjelju u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme sa kišom i pljuskovima. Na planinama će padati i snijeg. Vjetar slab do umjerene jačine južnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 4 i 7°C, na jugu zemlje do 10°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 6 i 11°C, na jugu zemlje do 14°C.

(Izvor: Hayat.ba)