Dejvid Geta, jedan od najuspješnijih muzičkih producenata svijeta i apsolutna DJ zvijezda, značajno će smanjiti broj svojih nastupa od iduće godine. U pitanju je nešto što je Geta godinama najavljivao kroz intervjue, a od iduće godine počeće i da sprovodi u djelo. Iako godišnje dobije više stotina ponuda koje se samo po jednom nastupu kreću odpola, pa nerijetko i preko milion dolara, Geta će u 2020. van Ibice, gdje će provoditi ljeto, svirati samo jedan do dva festivala mjesečno.

U pitanju je odabrana grupa najvećih festivala svijeta na kojima će, kao i uvijek dosad, biti apsolutni hedlajner i čija publika će dobiti ekskluzivitet u odnosu na stotine drugih događaja širom planete.

– Prosto je pretjerano. Neću da lažem, gotovo svakog dana sam u nekom drugom gradu. A to je previše – priznao je nedavno Geta u intervjuu i dodao:

– Zapravo je to prilično ludo jer sam u cijeloj karijeri otkazao samo dva nastupa, i oba puta je to bilo zbog aviona. Nema veze da li sam bolestan, da li imam groznicu i tresem se doslovno, kada se popnem na binu, sve to samo nestane.

I pored toga, publika širom svijeta želi uživo da gleda spektakularan šou autora najvećih svjetskih hitova kao što su “Titanium”, “The World is Mine”, “Say My Name” i desetina drugih, ali Parižanin planira da svoje naredno ljeto uglavnom provede na Ibici, uz raspored koji mu i pored planova u studiju, i dalje omogućava doslovno stotine slobodnih dana, rezervisanih uglavnom za njegovu djecu, kćerku Endži i sina Tima.

Izvor vijesti: Šejla Lilić / expresstabloid.ba