DAN uoči utakmice Hrvatske i Mađarske u Splitu sve je mirno. Dan prolazi bez intervencija, a u grad večeras stižu i brojni Mađari.

Poljud će biti pun navijača, ulaznice su rasprodane u rekordnom roku, a tisuću policajaca osiguravat će dvoboj za kvalifikacije za Euro 2020. Prva je to utakmica reprezentacije u Splitu nakon 2015. i svastike na terenu.

Osiguranje za utakmicu koštat će tri milijuna eura. Policija danima kruži oko Splita, a najviše će je sutra biti oko stadiona i u centru drugog najvećeg hrvatskog grada. Spremne su antidron puške, a vojni brod nadgledat će situaciju s mora. Na Poljud stiže kompletan državni vrh, predsjednica Kolinda, premijer Andrej Plenković i svi ministri. Dolazak je najavio i mađarski premijer Viktor Orban, ali ta informacija još nije službeno potvrđena.

Danas smo prošetali oko Poljuda i centra Splita. Vidjeli smo četiri interventna policajca, a dva su otišla na marendu. Jedan kombi pokriva čitav centar. Policija nam je potvrdila da sve mirno prolazi, niti najmanja intervencija nije bila.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

 ​​​​​​Osim navijača Mađarske, očekuje se dolazak pripadnike mnogih navijačkih skupina iz Hrvatske i BiH, zbog čega su mjere pojačane provjere već počele na ulicama grada.

“Obavještavamo građane kako će policijski službenici kontinuirano nekoliko dana prije javnog okupljanja  a posebno intenzivno na sam dan održavanja javnog okupljanja, biti pojačano nazočni u Gradu Splitu, na prometnim blokadnim punktovima u gradu, ali i na prilaznim pravcima, te poduzimati mjere i radnje iz nadležnosti policije u cilju prevencije protupravnih ponašanja. Na dan održavanja javnog okupljanja očekujemo na području Grada Splita, ali i na čitavom području Splitsko-dalmatinske županije, veliki broj navijača, pripadnika različitih hrvatskih navijačkih skupina, kao i strane navijače, radi čega molimo građane da ukoliko uoče skupine osoba koje se protupravno ponašaju ili bi se mogle protupravno ponašati, da odmah pozovu policiju na broj 192. Na dan odigravanja utakmice policija će, sukladno članku 79. Zakona o policijskim poslovima i ovlastima, prije, za vrijeme odigravanja i nakon završetka utakmice vršiti snimanje na stadionu i prilaznim pravcima”, priopćili su iz PU splitsko-dalmatinske.

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?

Izvor vijesti: / index.hr