Home Vijesti Regija Policija u ponoć postavlja 16 kontrolnih punktova na izlaze iz Zagreba

Policija u ponoć postavlja 16 kontrolnih punktova na izlaze iz Zagreba

Ilustracija: Pixsell/Matija Habljak

TOČNO u ponoć na snagu stupa odluka Stožera o zabrani napuštanja županije prebivališta bez propusnice. Ta odluka se, podsjetimo, ne odnosi na kretanje građana Zagreba i Zagrebačke.

Zagrebačka policija će unatoč tome točno u ponoć podići kontrolne punktove na 16 lokacija, od kojih će jedan biti na naplatnoj postaji Lučko.

”Policija od prvog dana kada je proglašena pandemija daje veliki doprinos u borbi protiv koronavirusa na način da dosljedno provodi sve odluke Nacionalnog stožera civilne zaštite RH”, rekao je za RTL načelnik Policijske uprave zagrebačke Marko Rašić.

“Shodno tome i večeras u ponoć, stupa na snagu odluka Nacionalnog stožera vezana uz zabranu napuštanja mjesta prebivališta, odnosno stalnog boravka i mi smo shodno tome napravili temeljite pripreme”, dodao je Rašić.

“Oni koji nemaju prijeku potrebu najbolje da ostanu u svom mjestu prebivališta”

Građani koje žive na granici županija ili imaju neku drugu specifičnu situaciju moraju se obratiti županijskom Stožeru gdje imaju prebivalište, dodao je Rašić.

”Osnovna zadaća i poruka ove odluke je da prije svega svi oni koji nemaju prijeku potrebu najbolje da ostanu u svom mjestu prebivališta, u svom mjestu boravka. A oni koji moraju radi posla i radi neodgodive obaveze napuštati svoje mjesto prebivališta, da prije toga od županijskih Stožera ishoduju e-propusnicu kako bi nama olakšali naš posao”, poručio je Rašić.

Kontrola vlakova, autobusa…

Policija će, najavio je, kontrolirati i autobuse i vlakove. Oni koji nemaju propusnicu morat će se vratiti u svoje mjesto prebivališta.

”Nadzirat će se ne samo željeznički promet nego i zračni i to prije svega kroz redovnu službu. Bit će pojačana prisutnost policijskih službenika na željezničkim kolodvorima, na željezničkim stanicama, a i u zoni zračne luke”, rekao je Rašić.

(index.hr)