Home Vijesti Regija POKUŠAJ PREVARE: ZA TRANSPORT TIJELA IZ GRČKE DO SRBIJE TRAŽIO OGROMNU CIFRU

POKUŠAJ PREVARE: ZA TRANSPORT TIJELA IZ GRČKE DO SRBIJE TRAŽIO OGROMNU CIFRU

Desila se velika tragedija. Djevojka je na ljetovanju bila sa svojim drugaricama. One su u subotu uvečer otišle u grad na piće, a kada su se vratile zatekle su u sobi mrtvu djevojku. Pokojna nije izašla u grad s prjateljicama jer se prethodno nije dobro osjećala, odnosno osjećala je bolove u grduima, i htjela je da se odmori u sobi – podsjeća izvor.

Prema riječima sagovronika, preminula djevojka je u Beogradu živjela sa majkom, koja je teško bolesna, a otac joj je preminuo.

Njena majka je jako bolesna i potresli smo se zbog svega. Ne znamo kako će ona ovo preživjeti, jer je i otac preminule djevojke umro, tako da je žena praktično ostala sama sada. Tijelo je još u Grčkoj, nije transportovano u Srbiju, a da stvar bude gora nastasla je prava drama i oko transporta njenih posmrtnih ostataka – objašnjava sagovornik upoznat sa slučajem i dodaje:

Problem je nastao kada je pogrebnik sa Krita, iz mjesta Hersonisos, samoinicijativno od grčke policije uzeo pasoš pokojne djevojke i započeo proceduru transporta tijela u Beograd. Za svoju uslugu je od rođaka tražio 5.300 eura. Međutim, rođaci su smatrali da je to pretjerano visok iznos, pa su zatražili pomoć od Udruženja Srba sa Krita, kao i od počasnog konzula Srbije.

Kako dalje objašnjavaju sagovornici, ispostavilo se da 5.300 eura i jeste dosta skuplje u odnosu na cijene takvih usluga.

Počasni konzul je uspio da nagovori pogrebnika da vrati pasoš Srpkinje u policijsku stanicu u Hersonisu, a pronađeni su i drugi pogrebnici koji će svoje usluge naplatiti upola manje – kaže izvor.

Ambasada Srbije u Grčkoj je obaviještena o smrti srpske državljanke.

Njeno tijelo se i dalje nalazi u bolnici na Kritu, a autopsija bi trebalo da se obavi sutra – dodaje sagovornik.

(E. P./ Kurir)

The post POKUŠAJ PREVARE: ZA TRANSPORT TIJELA IZ GRČKE DO SRBIJE TRAŽIO OGROMNU CIFRU first appeared on Hayat.ba.

(Izvor: Hayat.ba)