Ako išta intrigira publiku kada su u pitanju slavni pjevači, to je definitivno pitanje kome to oni pjevaju svoje divne ljubavne pjesme. Ovo su neke od dama koje su imale tu čast da budu ”muze” velikanima muzike.

Mirjana Antonović je “Divna crna žena” iz pjesme Kiće Slabinca. Mirjana i Kićo su se upoznali na njegovoj turneji po Americi, i on je napisao pjesmu na letu prema Zagrebu. Ona je nakon Kiće bila u ljubavi s Miroslavom Ilićem s kojim ima i sina Devina. Mirjana i dan danas izgleda prelijepo, a pjesma joj savršeno pristaje.

Olivera Balašević je muza svom mužu Đorđu Balaševiću koji joj piše pjesme više od trideset godina. Đorđe Balašević i Olivera su se upoznali u Novom Sadu dok je ona bila siromašna studentkinja iz provincije, pa joj je šarmantni Balašević napisao pjesmu “Provincijalka”, zasigurno jednu od najvećih pjesama u svojoj karijeri.

Navodno je Ena Begović “Ena” iz kultne pjesme Darka Rundeka. Pjevač to nikada nije javno priznao, ali postoje indicije da su se upoznali u pozorištu i da je lijepa glumica bila njegova muza za legendarnu numeru.

Alka Vujica je nadahnula Bajagu koji joj je posvetio pjesme “Zažmuri” i “Sa druge strane jastuka”.

Selma Borić je najpoznatija Selma na Balkanu, zbog pjesme Bjelog dugmeta koja opisuje njen susret s Vladom Dijakom koji joj je napisao pjesmu nakon što joj je ponio kofer prema željezničkoj stanici. Prozor u vagonu u kom je Selma putovala prema Zenici bio je razbijen, što je upalo u oči Dijaku koji ju je upozorio da se ne naginje kroz prozor. Ostalo je historija.

The post POGLEDAJTE OVE DAME: One su bile inspiracija za mega hitove appeared first on Express.

Izvor vijesti: Dzenana Zulum / expresstabloid.ba