Samo sat vremena nakon što se na youtube pojavio cover Emira Gljive Mirčeta, zabilježeno je preko 2.000 pregleda. To dovoljno govori o tome da je Mirče napravio odličan posao otpjevavši staru pjesmu Šerifa Konjevića “Bez tebe ja živjet’ neću” čiji autor teksta i muzike je njegov otac hitmejker Nazif Gljiva.

Ovo je, čini se, prava uvertira u Mirčetov ozbiljan povratak na estradnu scenu koja jednostavno “vapi” za glasovima poput Mirčetovog. Komentari na ovaj cover bili su više nego pozitivni pa nas ne iznenađuje da su ga njegovi fanovi uporedili i sa originalom. Šteta je da jedan takav interpretator, kažu, bude u nekom zapećku a njegove kolege koje ni upola nemaju njegovog vokala slove za popularnije.

Vjerovatno će Mirče, čuvši ovakve komentare, konačno se prihvatiti ozbiljno estradnog posla te publiku uskoro obradovati i nekom svojom pjesmom. A kako u porodici ima velikog jugoslovenskog hitmejkera ne sumnjamo da će svaka pjesma, uz Mirčetovu sjajnu izvedbu poput ove, postati veliki hit.

Emir je, onako skromno, za naš portal kazao da mu je drago što se cover svidio publici te uskoro obećava još mnogo toga. Ovaj cover pjesme koja je nastala davne 1986. godine producirao je Amil Lojo, gdje je ujedno i snimana pjesma, u studiju “AL Music”. Harmonike je svirao prva harmonika BiH Haris Kaltak.

Izvor vijesti: Dženita Hasović-Mirvić / expresstabloid.ba