Home Vijesti BiH OGROMNE GUŽVE PRED ZETROM: ZBOG PFIZERA I MLADI STOJE U REDU

OGROMNE GUŽVE PRED ZETROM: ZBOG PFIZERA I MLADI STOJE U REDU

Danas su na raspolaganju sve vrste vakcina za primovakcinaciju: AstraZeneca, Pfizer, Sinopharm, kao i revakcinaciju osoba koje su prvu dozu primile van Kantona Sarajevo.

Kako saznajemo, formirana je duga kolona i zainteresiranost je velika posebno kod mlađe popuacije. Svakih nekoliko minuta nove grupe pristižu u kompleks Zetra.

Poseban boks za studente

Kako je najavljeno, danas je na Zetri obezbijeđen boks samo za studente koji se usmjeravaju u isto od trenutka kada dođu na Zetru.

Hayat.ba

Potrebno je da naglase da su studenti, da imaju indeks i zdravstvenu knjižicu, dok studenti iz drugih kantona obavezno moraju imati indeks.

Objavljen plan distribucije AstraZeneca, Pfizer i Sinopharm vakcina u FBiH

Zavod za javno zdravstvo Federacije BiH u petak je objavio plan distribucije 56.776 doza AstraZeneca, Pfizer i Sinopharm vakcina za 27. i 28. septembar. Radi se o dozama namijenjenih za revakcinaciju.

Hayat.ba

Od ovoga broja, najviše je kineskih Sinopharm vakcina – 32.550, od čega je najveći broj namijenjen za Kanton Sarajevo (26.982). Druga doza Siopharma bit će isporučena i za Hercegovačko neretvanski kanton (3.200), Bosansko-podrinjski (1.360) i Unsko-sanski (1.000).

Druga doza Pfizera stiže u sve kantone, izuzev Zapadnohercegovačkog. Najviše doza dobit će Sarajevski (3.660) i Tuzlanski kanton (3.480).

Od ukupno 7.810 doza Astrazenece, većina (7.660) namijenjena je za Tuzlanski kanton, dok će ostatak dobiti Zeničko-dobojski kanton.

(Izvor: Hayat.ba)