Home Magazin Showbiz Odriješila kesu: Ceca dala 4.000 eura za snajkin porođaj, beba će spavati...

Odriješila kesu: Ceca dala 4.000 eura za snajkin porođaj, beba će spavati u zlatnoj kolijevci koju je ranije naručila!

Svetlana Ceca Ražnatović odriješila je kesu za porođaj snajke Bogdane Ražnatović. Balkanska zvijezda, prema pisanju Kurira, dala je 4.000 eura za usluge u privatnoj bolnici na Novom Beogradu gdje je supruga njenog sina Veljka Ražnatovića rodila njihovo prvo dijete, sina Željka.

U tu cijenu, osim carskog reza kojim je obavljen porođaj, uračunat je i boravak na klinici, anestezija, vakcine za bebu, njega ljekara, lijekovi, kao i obroci za porodilju. U ijcenu nije uračunato prisustvo oca na porođaju, kao i zaseban apartman. To se dodatno naplaćuje. To ga je koštalo još 12.000 dinara, a ako odluči da ostane sa ženom i djetetom u bolnici, moraće da doplati 10.000 dinara po danu, koliko košta dnevni smještaj i za porodilju u bolnici.

Bogdanina želja je bila da je porodi čuveni profesor, doktor Milenko Proročić, koji je porodio njenu svekrvu Cecu, ali i njenu sestru Lidiju Ocokoljić. Koliko će koštati njegov dolazak u bolnicu, nije poznato, ali ugledni ljekar je pristao na Cecinu molbu, iako se povukao iz posla kada je otišao u penziju 2017. godine. Od tada čuveni stručnjak, koji je Ceci obavio i vantjelesnu oplodnju prilikom prve trudnoće, nije radio nigdje, ali je sada riješio da izađe Ražnatovićki u susret.

Ceca će sinu i snajki pokloniti unikatnu kolijevku, koja se izrađuje po posebnim mjerama, anatomskim pravilima i materijalima koji brinu o zdravlju bebe. Ova vijest neizmjerno je obradovala kako Veljka tako i Bogdanu koji su oduševljeni poklonom.– Ceca je imala puno obaveza oko priprema svadbe i slave pa je sada, kada je sve to prošlo, odlučila da se pozabavi dolaskom unuka. Još kada je saznala da je Bogdana u blagoslovenom stanju, ona je želi da im pokloni unikatnu kolijevku. Kako se ta kolijevka izrađuje nekoliko mjeseci, ona je odlučila da zamisao podijeli sa sinom i snajom kako bi mogla da je naruči i da ne bude bojazni da će zakasniti. Ceca je zajedno crtala sa dizajnerom kako će kolijevka izgledati. Nekoliko dana trajala je samo prepravka svih detalja i koje je ona dodavala i oduzimala prije finalne verzije. Ceca je vodila računa da sve bude perfektno zbog čega je detaljno objašnjavala dizajneru kako želi da izgleda kolijevka i sama mu je crtala pojedine detalje. Na kraju je on od njenih skica napravio finalnu verziju- rekao je izvor prije nekoliko mjeseci za Srpski telegraf.Kolijevka je izgrađena u inostranstvu i ručni rad je u potpunosti. Moderna je i potpuno anatomski prilagođena novorođenčetu.

Nogari, konstrukcija i pločica na kojoj će biti ugravirano ime Željko su od pozlate. Dušek i obod kolijevke izrađeni su od prirodnih materijala, koji se ručno šiju. Oni će, po Cecinoj želji, biti u kraljevsko plavoj boji. S obzirom na to da su pred nama praznici, te da dizajneri koji izrađuju ove kolijevke imaju mnogo posla, Ceca je istog trenutka nazvala da se dogovori oko svega. Ona je odobrila finalnu verziju nacrta, a dizajneri namještaja sada finaziraju ponudu i daju je na izradu, priča izvor.

(izvor: Kurir)
Tri mladića su dotrčala sa benzinske stanice da bi pomogli starijem paru i oduševili su mnoge ovim činom
Rose Griest (89) i njen suprug David (100) došli su do perioda svog života gdje više ne mogu raditi stvari kao što su to radili prije, ali još uvijek se trude da ne ovise od drugih.

Zaustavili su se na benzinskoj pumpi kako bi otišli do wc-a nakon što je Rose završila sa pregledom kod doktora. Parkirali su svoje vozilo na pumpi, ali kada su se vraćali prema njemu vidjelo se da su već iscrpljeni. Policajka Kanesha Carnegier je pritrčala da im pomogne.

Potom je fotografisala trojicu mladića koji su se približili kako bi također pomogli ovom starom bračnom paru. To su bili Joc Koe Stoe, Marty i Freddy G. Marty je rekao kako je gledao u njih i pomislio da je to mogla biti njegova baka. Zaista prekrasan čin od ovih mladih ljudi.Devet godina nakon vjenčanja otvorili su “zabranjeni poklon” i saznali što se u njemu krilo
Svaki brak ima svoje uspone i padove. To je jako dobro znala i starija žena koja je mladom bračnom paru poklonila nešto posebno. Na svom poklonu napisala je “Ne otvarajte prije prve svađe”, a Brandon i Kathy odlučili su poštovati njenu želju i iznenađenje čuvati za “crne dane”.Naravno, tijekom godina bilo je manjih i većih svađa koje su sastavni dio svake ljubavne veze ili braka, no odbijali su otvoriti poklon tetke Allison jer bi time sami sebi priznali da nešto u njihovom braku nije u redu. Osim toga su i svaki put nakon svađa pomislili “Je li ovo naša najgora svađa ikad? Trebamo li otvoriti poklon? Što ako nas tek čeka još veća svađa, a nemamo tetkin misteriozni poklon?”.Jedne večeri su ipak odlučili uzeti poklon i otvoriti ga. Nisu bili posvađani, nego ih je zanimalo što se krije u poklonu koji čuvaju već 9 godina. Na tu temu su došli jer su se spremali za odlazak na svadbu na koju su u to vrijeme trebali ići. Razmišljali su o tome što bi mogli kupiti budućem bračnom paru, a onda su se sjetili i njihovog tajnog poklona.Otvorili su poklon i pronašli dvije poruke – jednu za Kathy, drugu za Brandona. Na njenoj poruci pisalo je “Idi kupi pizzu, škampe ili nešto što oboje volite.”, a na Brandonovoj “Idi kupi cvijeće i bocu vina.”. Osim poruka, u kutiji je bila i kristalna vaza za cvijeće, dvije čaše za vino te kupka za opuštanje u kadi.Tetkin poklon bio je smišljen kao nešto što je trebalo smiriti njihovu najveću svađu i pomoći im da se pomire i krenu dalje. Kristalna vaza i čaše bile su zaista lijep poklon, no još ljepša bila je tetkina namjera. 🙂SVI DANAS DIJELE OVU SLIKU DEDE (88) I PLAČU: Pogledajte šta radi na dizalici kod prozora, SRCE DA PUKNE (VIDEO)

Ni pandemija ni ikakve mjere nisu spriječile da Nik Avtges iz Votertauna u SAD, koji ima 88 godina, vidi svoju suprugu Marion (61) koja boravi u staračkom domu.

Dom je, naime, zabranio posjete od 14. marta zbog pandemije novog soja korona virusa, što je Nik podnio jako teško jer ju je posjećivao svaki dan.

No, njihov sin Kris je našao način. Na Facebooku je objavio da traži nekoga ko ima kamion s dizalicom i ubrzo ga je našao nakon što mu se javio prijatelj iz srednje škole.

Dobio je odobrenje staračkog doma i krenuo u akciju. Nik se popeo i dizalicu i vinuo se do trećeg sprata, do Marioninog prozora.

– Ovo je, prijatelji moji, ono što traba da nas inspiriše. 61 godina ljubavi, vjere, ohrabrenja i posvećenosti. Moji su roditelji uzor celoj našoj porodici i nadam se da će inspirisati i druge – napisao je Kris u objavi na svom Fejsbuk profilu.

– Nisam je vidio sedam dana. Da su morali da me podignu 10 spratova, ne bi mi smetalo. Jednostavno sam morao da je vidim – kazao je njegov otac Nik.

Razgovarali su 20 minuta, a prije nego što su ga spustili, Nik je na prozor postavio natpis “Volim te, dušo”, piše Srbija Danas. ComVIC DANA: TRI PLAVUŠE I ZLATNA RIBICA

Ulove tri plavuse zlatnu ribicu i ribica im odluci ispunit svakoj jednu zelju.

Kaze prva:ja bi htjela bit 1000 puta pametnija.

Kaze druga ja bi htjela bit 1000 puta pametnija od one prve.

Kaze treca ja bi htjela bit 1000000 puta pametnija od one druge.

Ribica im kaze:dobro sutra ujutro.

Probude se one sutra ujutro, vidi prva da joj je kosa crvena i kaze:pa ako je za pamet…

Vidi druga da joj je kosa crna i kaze:pa i ne izgleda lose…

Probudi se na kraju i treca i počeše se po jajima!!!

VIC DANA: Cigo kuka
Beograd,1981. Cigo dolazi u Kuću Cveća i kad je došao na red, stao pred Titov grob i počne kukati:

– Jooj, druže Tito, kad si umro mi Ti se kunemo da se više ne peremo…

– Jooj, druže Tito, otkad si umro više nema ulja ni deterdženta, benzina, niti kafe…

Gledaju to stražari, pa jedan od njih pristupi Cigi preteći:

“Slušaj ti,hoćeš li da te puknem s kundakom po čelu”!??

Na to će Cigo: – Ajoooj druže Tito… otkad si umro nema više ni municije!!!

VIC DANA: Šverc

Ide Ciga preko graničnog prelaza, gura bicikl, a na biciklu džak. Carinik ga pita: – Šta imaš u tom džaku?

Ciga:

-Ništa, gospodin carinik, samo pijesak!

Carinik:

– Jaoo… Mene si našao da zezaš!

Uze carinik nož, izbode onaj džak, kad ono stvarno samo pijesak u njemu. Pusti ga carinik.

Nedugo nakon toga dešava se ista scena. Ciga opet gura bicikl, na biciklu džak, opet carinik sumnja i izbode džak, ali u njemu samo pijesak.

Ponovi se to još nekoliko puta, i na kraju, iznerviran i razočaran, kaže carinik Cigi:

– Meni ovde ništa nije jasno! Pustiću te od sada svaki put, ali da mi kažeš ŠTA ti to švercuješ?

Ciga:

– Pa bicikle, gospodin carinik, bicikle…

20 zanimljivih slika koje pokazuju skrivenu stranu svakodnevnih predmeta
Jeste li uopće svjesni koliko zanimljivih stvari ne vidimo jer su skrivene od naših očiju? Ponekad trebamo pogledati i unutrašnjost stvari kako bismo otkrili zanimljive detalje…

CvijećeHarmonikaUnutarnji dio gitareKugle za kuglanjeKutija s maramicamaKovanicaLoptice za golfStol iz IkeeStol za biljarZračni madracBankovna karticaBočica s pjenom za brijanjeKaktusPožarni alarmBankomatOsinjakŠkoljka s biserimaVrata bankovnog trezoraAutomat s pićem (onaj iz fast food restorana)Kora cimeta(lajk.hr)