Home Vijesti Politika Novalić o kupovini respiratora: Solak je potpisao odluku, ja se ne razumijem...

Novalić o kupovini respiratora: Solak je potpisao odluku, ja se ne razumijem u to

“Pozivam sve, ako postoji sumnja, neka se dopusti da se to istraže istražni organi, imaju fakture i to se lako može ispitati, ja nisam doktor i ne razumijem se u to”, rekao je Novalić

Premijer Vlade FBiH Fadil Novalić, gostujući u Dnevniku FTV-a, govorio je o o nabavci 100 respiratora iz Kine u vrijednosti od 10,5 miliona KM čiji je uvoznik za Vladu bilo Poljoprivredno gazdinstvo “Srebrena malina” u vlasništvu TV voditelja Fikreta Hodžića.

Izjavio je da je načelnik Civilne zaštite FBiH Fahrudin Solak potpisao tu odluku.

“Mislim da se zaboravlja činjenica da su prvi u jugoistočnoj Evropi nabavili respiratore i ja se ponosim time, ali ukoliko zaista postoje primjedbe istražni organi treba to da riješe”, kazao je Novalić u gostovanju na FTV-u koje možete pogledati ovdje.

Upitan da li je svjestan ozbiljnosti situacije, jer je uvoznik kompanija koja za to nije ovlaštena, Novalić je rekao da se ne mogu iznositi takve konstatacije i da se mora sačekati.

“Moramo sačekati istražne organe. Ne smijemo dopustiti da to rade mediji ili neki drugi. Ne nisam imao tu informaciju, ja ću sačekati oficijelne informacije”, kazao je premijer FBiH.

Upitan šta misli o izjavi dopremijerke i komandantice Federalnog štaba CZ Jelke Milićević koja je kazala da procedure nisu ispoštovane, Novalić je rekao:

“Pozivam sve, ako postoji sumnja, neka se dopusti da se to istraže istražni organi, imaju fakture i to se lako može ispitati, ja nisam doktor i ne razumijem se u to”.

Podsjećamo, Fokus.ba otkrio je aferu oko nabavke respiratora, a opširnije o svemu možete pročitati u nastavku.

(fokus.ba)