Njemački nogometni velikan Borusija Dortmund otkazao je 500 godišnjih ulaznica za navijače za sljedeću sezonu jer nisu prisustvovali dovoljnom broju domaćih utakmica.

Navijači koji nisu prisustvovali na najmanje sedam od 17 domaćih utakmica ostali su bez svoje godišnje ulaznice. Postoji nevjerojatna potražnja za ulaznicama za klub sa Vestfalen stadiona. U oktobru je objavljeno da se gotovo 50.000 navijača nalazi na listi čekanja.

– Želimo osigurati da mjesta na tribini ne ostanu prazna. Naš je cilj nastaviti odabranim putem i preusmjeriti sezonske karte što poštenije i transparentnije je moguće – rekao je Matijas Naversnik (Matthias), klupski voditelj odjela za ulaznice, prenosi Fena.

Većina navijača pozdravila je potez kluba, ali bilo je i jasnih kritika.

– To je šala? Klub je dobio novac za te ulaznice, a sada se one uzimaju. To nije razumljivo – napisao je jedan navijač na društvenoj mreži.

Borusija Dortmund može se pohvaliti najboljom posjetom u nogometnom svijetu. U prosjeku bundesligaške utakmice na Vestfalenu gleda 80.841 navijač. Zvanični kapacitet stadiona je 81.365 mjesta. 

Izvor vijesti: Avaz.ba / avaz.ba